Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauno Vesivalo pyrkii Tehyn puheenjohtajaksi

Uusi kausi alkaa kesäkuussa: Tavoitteina pääsy yhteiseen neuvottelupöytään ja oma sopimus

 

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestön Tehyn nykyinen ensimmäinen varapuheenjohtaja Rauno Vesivalo (sd) lähtee tavoittelemaan ammattiliiton puheenjohtajuutta kesäkuussa pidettävässä liittokokouksessa. Tehyn valtuuston suurin ryhmä, sosialidemokraattien ”Yhdessä eteenpäin” -ryhmä on asettanut porilaisen Vesivalon ehdokkaakseen.
STTK:laiselle 150 000 jäsenen Tehylle valitaan uusi puheenjohtaja 3. kesäkuussa Helsingissä alkavassa liittokokouksessa, kun liittoa 16 vuotta johtanut, niin ikään porilainen Jaana Laitinen-Pesola (kok) jättää paikkansa. Huhtikuussa liittokokoukseen valitaan 290 edustajaa eri puolilta maata.
Puheenjohtajavaaliin on asetettu jo kolme muutakin ehdokasta. Kokoomuksen ehdokas on pääluottamusmies Marjut McLean Tampereelta, keskustan Tehyn toinen varapuheenjohtaja Anna-Leena Brax Alavieskasta, ja sitoutumattoman Vapaat vaikuttajan -ryhmän ehdokas on pääluottamusmies Kim Berg Vaasasta.
Rauno Vesivalo on porilainen sairaanhoitaja, joka on päättyvän nelivuotiskauden ollut Tehyn päätoiminen varapuheenjohtaja. Sitä ennen hän oli Tehyn liittovaltuuston puheenjohtaja. Tehyn valtuustoon hän on kuulunut vuodesta 1989.
Varapuheenjohtajana Vesivalon vastuualueena ovat neuvottelutoiminnan tukitoimet, eli käytännössä hän on pitänyt yllä liiton valmiuksia esimerkiksi mahdollisten työtaistelujen varalle.
Hän pitää tärkeänä, että Tehyn asema kunta-alan ja terveydenhuoltoalan neuvottelupöydässä vahvistuu.
Tehy erosi vuoden 2007 palkkakiistojen yhteydessä lähi- ja perushoitajien Superin kanssa muodostetusta neuvottelujärjestöstä TNJ:stä, ja samalla Tehy jätettiin pois kunta-alan yhteisestä neuvottelupöydästä, johon liittoa ei ole sen jälkeen otettu mukaan.
- Emme ole olleet sen jälkeen kunta-alan pääsopijana, koska kuntatyönantaja ei ole asiassa juuri liikahtanut. Se on hankaloittanut työmarkkina-asemaamme.
- Järjestönä olemme kuitenkin vahva, ja haluamme olla mukana vaikuttamassa myös terveydenhuoltoalan rakenneuudistuksiin. Niinpä Tehyn pitäisi mahdollisimman pian päästä takaisin yhteiseen neuvottelupöytään, Vesivalo sanoo.
Tehyn lopullisena tavoitteena tulee hänen mielestään olla hoitajien oma työehtosopimus samaan tapaan kuin esimerkiksi lääkäreillä on.

Jukka Vilponiemi

2.11.2012 09:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva