Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mielensä pahoittaneita

Kuva: Mielensä pahoittaneita

Kuuntelin työpaikan kahvipöydässä miten naiset kehuivat joukolla Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa. Ja tottahan se on, että asiaa kirjailija Kyrö luomansa hahmon suulla puhuu. Vaikka kirjoissa on kyse vanhan yksinäisen miehen turinoista ja jurppimisista, niin mielensä voi pahoittaa ihka oikeassakin elämässä kovin monesta asiasta ja kuka tahansa.

Esimerkiksi persujen työmies Matti Putkonen pahoitti mielensä Per Looks -kuvagalleriasta, jossa esitellään kunnallisvaalien perussuomalaista ”katumuotia”, ja joka on levinnyt netissä kulovalkean tavoin. Putkosen mukaan kuvien levittäminen on ”raukkamaista puskista huutelua”. Mutta miksi se olisi puskista huutelua? Ehdokaskuvathan ovat julkista tavaraa. Ilmeisesti Putkonen häpeää omia ehdokkaitaan itse.

Perussuomalaiset ovat muutenkin varsinaisia mielensäpahoittajia. Juoru kertoo, että porilaiset persut suuttuivat Uusi Pori -lehdelle, joka rinnasti heidän vaalitunnuksensa ”yksi kaupunki - yksi johtaja” Adolf Hitlerin käyttämään fraasiin ”yksi maa - yksi johtaja”. Seurauksen oli, etteivät perussuomalaiset eivät mainosta lehden sivuilla näissä kunnallisvaaleissa.

Huomattavasti useampi suomalainen on pahoittanut mielensä kokoomuksen ehdotuksesta panna työntekijöiden sairauslomille yhden päivä karenssi ja ottaa kahden ensimmäisen sairauslomaviikon palasta 20 prosenttia. Tästä ovat pahoittaneet mielensä tavallisen kansan lisäksi myös ay-johtajat puoluekantaan katsomatta. Syystäkin.

SDP:n puoluesihteerin Reijo Paanasen mielestä esitys osoittaa ainakin sen, että kokoomuksen työmarkkinaosaaminen on perin heikkoa. Mutta eipä tämä ole ensimmäinen osoitus siitä.

Porin demaripomo Esa J. Wahlman puolestaan on todennut blogissaan, että tässä on yksi näyttö siitä mitä oikeistosiipi voi saada aikaiseksi.

Porissa vanhan puunhalaajan mieltä on pahoittanut vasemmistoliitosta keskustaan loikanneen Helena Vuontion vaalikampanjointi. Vuontio on avustajineen ja niitannut vaalimainoksiaan puistojen mm. puihin. Citykepulaista ei ilmeisesti haittaa se, että puut eivät pidä moisista niiteistä, ja lisäksi kaupunkialueella vaalimainoksia saisi kiinnittää vain sitä varten varatuille paikoille.

Ilta-Sanomien juorutoimittaja Rita Tainola on pahoittanut mielensä siitä, ettei Norjan lehdistö huomioinut riittävästi presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion valtiovierailua Norjassa. Erityisen pahoillaan Tainola oli siitä, ettei Norjan lehdistö kiinnittänyt huomiota Jenni Haukion pukeutumiseen, vaikka hänellä oli Ivana Helsingin suunnittelema leninki. Smör, smör.

Kuntien edunvalvojana toimiva Kuntaliitto on pahoittanut mielensä kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) maalailusta, kun hän ennusti Ylen Uutisissa, että kunnallisveroa pitäisi nostaa lähivuosina 7 prosenttiyksikköä, jotta kunnat selviävät palvelutarpeestaan.
Kuntaliiton apulaisjohtaja Reijo Vuorento torjui Helsingin Sanomissa tämän perusteettomana synkistelynä.

Satakunnassa Rauma julkistaa talousarvioesityksensä tänään perjantaina ja Pori ensi tiistaina. Nähtäväksi jää, esittävätkö näiden kaupunkien johtajat ensi vuodelle veroprosentin korotusta. Se taitaisi olla näin kunnallisvaalien alla rohkea veto keneltä tahansa kuntajohtajalta, vaikka saavathan virkamiehet esittää mitä haluavat. Heitä ei valita yleisellä vaalilla.

Parin viikon päässä olevat kunnallisvaalit ovat kirvoittaneet myös muiden kuin ehdokkaiden kieliä. Keskustelu käy vilkkaana mm. siitä, pystyvätkö perussuomalaiset esimerkiksi Porissa tekemään sen kuuluisan jytkyn, ja jos pystyvät, niin miltä puolueelta se on poissa.

Yleinen arvio on kuitenkin se, että jytky jäänee saavuttamatta. Puolueen ehdokasasettelu on varsin näkymätöntä, eikä puolueella ole ollut Porissa juuri annettavaa sisäisten riitojensa lisäksi. Ja vaikka tavoitteita olisikin, pitäisi olla myös kykyä niiden toteuttamiseen.

12.10.2012 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Joko olet vaihtanut talvirenkaat?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva