Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tilatyöryhmä esittää: Porin korkeakoulut Puuvillaan tai asema-aukiolle

Kuva: Tilatyöryhmä esittää: Porin korkeakoulut Puuvillaan tai asema-aukiolle

Työryhmä esittää, että Porissa toimivat korkeakoulut, Porin yliopistokeskus ja Satakunnan ammattikorkeakoulu, sijoittuisivat vuoteen 2016 mennessä joko Puuvillan tiloihin tai Porin asema-aukiolle entiseen Citymarket-kiinteistöön. Diakonia-ammattikorkeakoululle tarjotaan mahdollisuutta tulla mukaan kampuskokonaisuuteen.

Esitykseen liittyy myös toisen asteen oppilaitoksen, WinNovan, siirtyminen kaupungilla olevista tiloistaan SAMKilta vapautuviin Tiedepuiston tiloihin.
Porin kaupunginjohtaja asetti 27.4.2012 työryhmän jatkoselvittämään ammattikorkeakoulun ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen tilajärjestelyjä Porissa. Taustatekijöinä ovat tarkoituksenmukaisten ja -kokoisten tilojen saanti suhteutettuna opiskelijamäärään ja opetusmenetelmiin, vuokrien nousu, nykyisten tilojen merkittävä saneeraustarve sekä korkeakoulujen yhteistyön lisääminen opetuksessa ja tutkimuksessa: tilojen minimointi ja yhteiskäytön maksimointi.
Lisäksi yhteinen, hyvin toimiva kampus on merkittävä vetovoima- ja imagotekijä houkuteltaessa nuoria ja lapsiperheitä opiskelemaan ja asumaan alueelle.
Työryhmän mukaan asema-aukion kiinteistö on erittäin hyvä toiminnallinen kokonaisuus, joka sijaintinsa puolesta tukee myös matkakeskushanketta. Puuvilla -vaihtoehdon etuja on, että Porin yliopistokeskus sijaitsee jo siellä. Uudisrakentamista on kuitenkin paljon.
Asema-aukion ratkaisua tarjoaa Citycon Oy ja Puuvilla -ratkaisua Renor Oy.
Hanke jatkuu siten, että jokainen korkeakoulu ja oppilaitos tekee oman esityksensä tai päätöksensä, minkä jälkeen hankesuunnittelua tarkennetaan. Projektin vetovastuu tulee Porin kaupunkikonsernille.
Tilatyöryhmässä ovat toimineet toimitusjohtaja Juha Kämäri, Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy; johtaja Harri Peltoniemi, Porin yliopistokeskus; toimitusjohtaja Lasse Schultz, Länsirannikon Koulutus Oy; yksikönjohtaja Kirsi Sirola, Diakonia-ammattikorkeakoulu Länsi; kaupunginarkkitehti Pentti Klemetti ja puheenjohtajana teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi. UA

9.10.2012 15:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva