Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Trykikski vaa…

Kuva: Trykikski vaa…

Just sillai, et trykikski vaa o sentää jottai. Taas tarttis vissii klaarat mitä tuaki meinaa. Viime päivät o jaksettu pauhat vanhuste palveluist joka kantilt. Silti tuntuu, et tosielämä koukerot o aikalai kaukan noitte valtuustoo pyrkiväinki ajatusmailmast. Tai taisi sannoo vääri, kylkai ne hyvvää tosisas meinaa, vaikkei se ajasaatos tahrokka, juur se hee meininkis kentäl men ettiippäi. Silt se kumminki tuntuu meist, vanhukse koko voorokautises elämäs likel olevist, joit kaike lisäks ahristaa iha oikeesti. Trykikski vaa ninko intervallijaksoo meinaa, antaa sentää ina henkittää täysil, ilma et telefoonikilinä pyäräyttää koko ajatusmailma mullimalli tämä täst.

Funteerasi miättiväni täs ny tytyväisen tommose muutama päivä intervallihoiro jälkee, milt tuntuu? Nii i.. Hyvält, oikee hyvält.. Se pohjose käynni aja oli anoppi, ninko kai jo fläträsinki täs Himmelis lomal. Jonku perutukse takkii sit viä viime viikollakki jokuse päivä sillai äkspree. Kiitos flikkai, et muistivat kyssyy, ko kerra sovittii, et ain passaa ettei tul heil tyhjäkäyntii.. Mitäs siin ko toonat kokkoo ja fäskyy. Senkus otat omat roikkis föllii ja tilpehöörit, joit ilma et pärjää, ni soo siin. Omat tropikki Dosetis o hyvä ottaa, jolsei uures paikas satu koht ollee samoi, ni saavat omist sit jakkaa alkuu. Mee mummu omat tropit tuli kyl kaikki täyres Dosetis takas kottii. Eikä häl silti se kummempii merikamenttei menekkä, mitäny pari kusipillerii, rotamyrkky ja syränt ina piiskaavii pillereit. Kippuu jottai jos tarttee ja jolsei nukkumatti ol koht santapussis kans ove takan kurkkaamas, voiraa tarvit jottai kelvää halkoo, ninko muista yhre pappa unitropistas sanonee.


Siäl muute pyykätäänki tarpee mukkaa niit ommii kutteit, jos vaik joku klummi sattus. No yhten aamun oli kuulemma ollu liki, ko aamupala jälkee oli anoppi rollaattoriis nojate ookannu äkkii ommaa klosettiis, ko pyärsi kai sualis ympäri ja varpusparvee sai tulost verrat. Se meni sit sil, mikä liä moine äkkilähtö ollu?. Koht siäl jo sit kaaliloora hyvät hajut, tai se taisi sittenki ol joku nii klaaripäine, ko hee listastas oli lukenu, et saaraa kaalilooraa. Se o oikee mee mummu herkkuu ja ennää ei ollu hän, ei köyhä se paremmi ko kippeekä seuraaval sapuskal… Siäl sakis jouko fölis oli anoppi syänykki hyvi, ain kaikki ja hyvvää oli ollu. Koton hän siirtelee niit sapuskoitas jääkaapis eres takasi ja ain pakkaa syämää vanhaa. Sillai ne mukulakki syä hyvi, ko o kampraati rinnal, mut muute kronklaavat kuuluu nua nuaret äitikki paasaava keskenäs.


Parast koko intervallis taitaa ol se vertane, poonu seura kokopäiväsesti. Väki vahettu melkei päivittäi tai kumminki joku uus ain tuli porukkaa. Siin sai seurat millai ittekuki olleentu uusii tuttuisii ja juttuu piisas aamust ehtoosee. Eikä siäl semmosii tuurluittui kai ollukka, asjaa ne puhu jos sit puhu jottai. Ei silti, yks ukko vartos koko ajjaa frovvaas hänt koht hakkee, mut anopi miälest sin se jäi erellee vartoomaa. Henkilökuntaaki oli siin saatavil koko ajjaa ja hyvvää hualt pitiväkki kaikist. Moni näist trykiks aikaa Himmelii päässeist o kotonas juur ja juur toimee tulevii ja moni siäl valla yksinki. Onkai se vanhuksil sit hianoo saar ol ninko lomal hyväs selskaapis viä kaike lisäks, vaik sit vaa jokuse päivänki intervallis.


Ei ne suuret puhheet vaa ne piänet teot viä asjaa ettiippäi vanhustehoiroski, ko se tosiasja tullee vääjäämät joskus ettee, et yksi ei ennää pärjää…

Ulla H. Leino

5.10.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva