Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

JHL:n Elorannalta kehuja Rauman kaupungille

Raumalla perjantaina vieraillut Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (sd) kehui Rauman kaupungin henkilöstöpolitiikkaa ja tapaa tuottaa palveluja.

 

- Kaupunki palkkaa uutta väkeä eikä lomautuksia ole tiedossa. Henkilöstö odottaa myönteisin mielin hyvää yhteistyötä uuden kaupunginjohtajan kanssa, Eloranta suitsutti.

Hänen mukaansa näyttää siltä, että Raumalla arvostetaan kunnan omaa työtä, otetaan henkilöstö mukaan muutoksiin ja pidetään muutokset hallinnassa, kuten pitääkin.

Eloranta kehotti Raumaa ja muitakin kuntia hyödyntämään työnantajana koko kunnallista sopimusjärjestelmää.

- Sitä kannattaa käyttää kokonaisuutena, sen kaikkia mahdollisuuksia. Esimerkiksi teknisiin töihin sopii joustava ja kannustava tuntipalkkaisten sopimus.

Hän piti tärkeänä, että kunnat pidättäytyvät lomautuksista. Ne vain lisäisivät epävakautta.

Elorannan mukaan eri puolilla Suomea on meneillään useita riskialttiita muutoshankkeita. Palveluja aiotaan siirtää osakeyhtiöihin vaihtoehtona liikelaitostamiselle ja kunnan omalle palvelutuotannolle.

- Yhtiöittäminen vie asioita liikesalaisuuden piiriin. Kuntapäättäjiltä ja kuntalaisilta karkaa tietoa näkymättömiin, ja palvelujen demokraattinen valvonta häviää.

- Muutos on pidettävä hallinnassa, jottei myöhemmin tarvitse katua palvelujen huonontumista tai kallistumista ja demokratiavajetta, puheenjohtaja sanoi.

Kuntien tulee hänen mukaansa pysyä markkinajohtajana julkisten palvelujen tuotannossa.

- Oma työ on helposti valvottavissa. Se jättää verorahat lähialueelle ja vahvistaa paikallisuutta. Se estää harmaata taloutta, kalliiksi käyvää monopolisoitumista ja verorahojen katoamista ulkomaille veroparatiiseihin.

- Ei ihme, että useat kunnat ovat viime aikoina palauttaneet ulkoistettuja palveluita takaisin omaksi työksi. Ulkoistetut palvelut ovat tulleet liian kalliiksi tai laatu ei ole vastannut odotuksia, sanoi Eloranta. UA

21.9.2012 13:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva