Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Maakunnan huipputaisto Raumalla

SM-liiga: Lukko ja Ässät ovat ryhmiä kuuden sakkiin

 

Rauman Lukon ja Porin Ässien tämän illan SM-liigakauden avaus Rauman hallissa on ennakkoon tasainen. Molemmat joukkueet ovat kokeneet melkoisia muodonmuutoksia viime kaudesta ja jonkinlaista osviittaa tulevasta saadaan jo tänään. Vaikka kumpikaan joukkue ei ole kuumimpia mestarisuosikkeja, niin molemmilla on eväät nousta jopa SM-liigafinaaliin. Liigasta on tulossa jopa erittäin tasainen, jossa pienet asiat tulevat merkitsemään paljon. Tässä mielessä hyvä alku SM-liigassa poikii menestystä jatkossakin.
Rauman Lukko siirtyi valmennuksessa Risto Dufvan aikaan ja maalille palasi maailmanmestari Petri Vehanen. Ilman muuta nämä kaksi ovat kulmakiviä Lukon kaudessa, mutta eivät suinkaan ne ainoat. Lukossa on nyt tilaa uusille vastuunkantajille ja joukkueen rakennustyö viittaa siihen, että puolustus pitää, mutta maalintekijöille löytyy tilaa.
Vehasen ohella joukkueen kapteeni Otto Honkaheimo nousee puolustuksessa isoon rooliin, mutta taattua laatua ovat myös Matt Generous, Tommi Kovanen ja Harri Tikkanen. Ottaako Ässistä tullut Ryan Caldwell sen roolin, johon hän parhaimmillaan pystyy, onnistuessaan tärkeä palanen? Jos ja kun Jesse Virtanen saa puolestaan peliaikaa, niin yksi läpilyönti liigassa tapahtuu!
Hyökkääjistä iso merkitys on Portugalin ensimmäisellä SM-liigapelaaja Justin Azevedolla. Mikäli Lauri Tukonen pelaa terveenä koko kauden, niin pisteitä syntyy. Lopullinen läpilyönti on tulossa Eero Elolta ja mielenkiintoinen tuttavuus on Elon tapaan oikealta laukova Arttu Ilomäki. Entä mitä tekee tuorein hankinta Petri Koskinen. Paljon voimme odottaa myös Juhani Jasulta sekä Jarkko Kauvosaarelta ja ihan kunnon työmies on Filip Riska. Lukon joukkueen pelaajakordinaattori on jälleen ollut Hannu Vanhatalo.
Porin Ässien urheilujohtajana toimii Mika Toivola, jonka rakennuspalikoista tärkein on Stephen Dixon, jolta odotetaan pisterikasta liigakautta. Dixonin jääminen Ässiin oli tärkeä palapelin osa! Lisäksi Jyri Marttinen puolustukseen ja Tuomas Pihlman hyökkäykseen olivat viime kaudella jo julkisia salaisuuksia ennen SM-finaaleja.
Kun hyökkääjistöön tulivat sekä Daniel Brodin ja Michael Ryan pitkän seurannan jälkeen, niin eri vaihtoehtovalikoimia tuli myös hyökkäyspeliin. Päävalmentaja Karri Kivi luotsasi Ässät viime kaudella kuuden sakkiin, mutta heti tuli noutaja. Samanlaista vieraspelaamista kuin viime kaudella ja pieni lisäisku kotipeleihin, niin nyt mennään siitäkin eteenpäin!
Puolustajista kaikki laukovat vasemmalta, joten oikealta laukova Tommi Taimi tulee olemaan tärkeä lisä noin kuukauden kuluttua sekä yli- että alivoimaan. Nyt kapteeni Ville Uusitalo saa ison roolin, mutta odotellaan myös Shaun Heshkan panosta. Hänhän oli Toivolan tähtäimessä jo viime kaudella. Tapio Sammalkangas ja Jani Honkanen ovat riittävän hyviä ja Marttinen on jopa avainpelaajan asemassa. Patrik Parkkonen sekä Miko Malkamäki osaavat ja mikäli Markus Kojo saa peliaikaa, niin moni hämmästyy 194 senttisen pakin otteita.
Joel Armia on taitoniekkana ja arvaamattomana kynäilijänä aina vaarallinen vastustajan maalilla. Veli-Matti Savinainen on jo noussut eliittiin ja sinne nousee myös tämän kauden mittaan Aki Juusela. Sami Lähteenmäki ja Patrik Moisio sekä oma kasvatti Samuli Virkkunen omaavat Mestis-kokemusta. Ei pidä unohtaa lisäksi luotettavaa Aki Uusikartanoa, jolla on taipumusta pelata usein mitalijoukkueissa! Sami Mutanen rouhii ja toivotaan, että Mika Niemi nousee nyt sille tasolla johon taidot riittävät. Näkymätön uurastaja Severi Sillanpää on taattua laatua. Maalilla torjuvat jo viime kaudella luotettavaksi pariksi osoittautunut kaksikko Antti Raanta ja Juha Järvenpää. Kumpi heitä olikaan se päivän vanhempi molari?
Satakunnan joukkueet ovat yhtä kaikki täysin mitalijahdissa ja Lukkokin luopui kettupaidasta, nyt Lukolla on lehväslogo!

Jarmo Liuhala

14.9.2012 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva