Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin perusturvalle kritiikkiä demarien tupaillassa

Satomaa: Kukaan täysipäinen lääkäri ei ryhdy johtamaan Porin kaupunginsairaalaa

 

Porin perusturvan toiminta sai osakseen kovaa kritiikkiä Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön tupaillassa. Huutia saivat etenkin perusturvan johtaminen, Kaanaan terveyspalvelut sekä lastensuojelu.
Keskustelu käytiin maanantaina perusturvalautakunnan puheenjohtajan Ahti Salmen (sd) ja perusturvajohtaja Terttu Nordmanin alustusten pohjalta.
Ahti Salmi oli tyytyväinen lautakuntansa tämänhetkiseen toimintaan, mutta muuten hän piti pian päättyvää nelivuotiskauttaan lautakunnan puheenjohtajana pitkän kunnallispoliittisen uran hankalimpana.
- Kun kaksi hallintokuntaa. sosiaali- ja terveyslautakunnat henkilöstöineen lyötiin yhteen, ja kun vielä mukaan tulivat Porin ympäristökunnat, olivat toimintakulttuurien sovittaminen ja keskinäisen luottamuksen saavuttaminen tuskaista. Vähitellen törmäykset ovat kuitenkin vähentyneet, ja nyt puhalletaan yhteen hiileen, Salmi sanoi.
Perusturvan määrärahojen riittävyys on ollut perusturvan ikuinen ongelma, mutta sekä Salmi että Nordman uskoivat, että säästökuurin myötä budjettiylitykset jäävät tänä vuonna lopulta ehkä pariin miljoonaan euroon.
Voimakkainta kritiikkiä perusturvan nykyjohdolle antoi lääkäri Pekka Satomaa, joka oli ennen perusturvaa pitkään Porin terveysviraston johtaja. Hän pyrki myös perusturvajohtajaksi, mutta tiukan väännön jälkeen hän hävisi Nordmanille.
Nyt Satakunnan keskussairaalan lääkärinä työskentelevä Satomaa antoi täyslaidallisen nykyjohdolle, joka ei hänen mielestään ole tehtäviensä tasalla.
- Erityisesti terveydenhuollon pitäisi olla lääkärijohtoista, mutta käytännössä sitä kuten koko perusturvaa johdetaan kaupungintalolta, ja lääkärien asiantuntemus on unohdettu. Keskussairaalasta ei uskalleta lähettää potilaita jatkohoitoon Porin kaupunginsairaalaan, koska siellä ei ole asiantuntevaa johtoa.
- Eikä kukaan täysipäinen lääkäri mene nykytilanteessa johtamaankaan Porin kaupunginsairaalaa, Satomaa sanoi.
Ahti Salmi yhtyi osaksi Satomaan kritiikkiin tunnustaen, että hän aikanaan vastusti sosiaali- ja terveystoimen yhdistämistä.
Kaanaan terveysaseman sulkeminen loppuvuodeksi on edelleen kova pala kaanaalaisille, ja tupaillassa mm. Kimmo Ojala epäili säästöjen todenperäisyyttä.
Viime aikoina valtakunnallisestikin puhuttanut lastensuojelu sai porilaisilta myös kritiikkiä. Sosiaalityöntekijänä työskentelevä Erja Järvinen huomautti, että Porista puuttuu edelleen lakisääteinen lastensuojelusuunnitelma.
- Pitäisi olla toimikunta, mutta Poriin palkattiin konsultti, joka teki kalliilla rahalla selvityksen, joka oli täysi susi, Järvinen sanoi.
Myös Terttu Nordman myönsi, että konsulttityö epäonnistui.

Jukka Vilponiemi

14.9.2012 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva