Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Crazy Townissa yrittäjällä on työkavereita

Porilaisessa Crazy Townissa työskentelee 13 yksinyrittäjää saman katon alla. Asiantuntijayrityksistä koostuvalla yhteisöllä on tilat Antinkatu 5:ssä, entisessä kulttuuritoimistossa. Arvokkaassa, vanhassa rakennuksessa on korkeat huoneet, upeita kaakelitakkoja ja miellyttävä ilmapiiri. Tärkeintä on kuitenkin se, että yrittäjät viihtyvät keskenään ja voivat tukea toinen toisiaan.

 

- Satakunnassa on 11 700 yritystä, joista 7 200 on yksinyrittäjiä. Me edustamme siis varsin tyypillistä yrittämisen muotoa.
- Yksinyrittämisessä on omat hyvät ja huonot puolensa. Huonoihin puoliin kuuluu se, että ei ole työyhteisöä, ei ketään, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia työstä.
- Crazy Townissa yksinyrittäjä saa työkavereita, viihtyisän työtilan ja helpotusta toimistotekniikan hankkimiseen, koska hankintoja voidaan tehdä yhdessä. Meillä on myös neuvottelutiloja, jollaisia olisi lähes mahdotonta vuokrata yksin. Nyt yhteisön yrittäjät voivat tarvittaessa varata käyttöönsä isomman tai pienemmän neuvotteluhuoneen, Mikko Peltola viestintätoimisto Tom Mix Oy:stä kertoo.
Crazy Town sai alkunsa Jyväskylässä vuonna 2002 viiden yrittäjän ajatuksesta laittaa omat yrityksensä saman katon alle ja luoda toimintaympäristö, jossa säästetään toimitilan ja infran ylläpitokustannuksissa, tehostetaan yritysten välistä toimintaa ja yhteistuotantoja ja vaihdetaan ajatuksia sekä ideoita. Tyypillinen jäsenyrityksen koko on 1-3 henkilöä.
Porissa Crazy Town Oy on toiminut 2,5 vuotta. Yhteisön jäsenet maksavat jäsenmaksua, joka kattaa koko talon tarjoaman infran. Yhteyshenkilönä toimii pormestari, joka valitaan vuodeksi kerrallaan. Tällä hetkellä pormestarina on Esko Salmi Konsultointi Kolmiapila Oy:stä.

Yrittäjät puurtavat arkea kukin omassa työtilassaan, mutta spontaaneja käytävä- ja kahvihetkikeskusteluja syntyy jatkuvasti. Perjantai-iltapäivisin yhteisö kokoontuu kahvittelemaan ja käymään läpi toiminnan pyörittämiseen liittyviä asioita. Kerran kuukaudessa on pidennetty yhteispalaveri ja muutaman kerran vuodessa vielä isompi kokoontuminen.
- Me sparraamme toinen toisiamme päivittäin ja vaihdamme myös tietotaitoa. On hyvä, kun voi peilata omia ajatuksiaan jonkun toisen kanssa. Monesti jo se auttaa, että sanoo ajatuksensa ääneen sen sijaan, että pähkäilisi niitä yksinään omassa päässään, Hannes Frigård KuvaBitti Oy:stä ja Seppo Kaatranen HR Sata Henkilöstötalosta juttelevat.
- Niin, ja me myös iloitsemme yhdessä toisten onnistumisista. Meillä on kello, jota kilautetetaan aina, kun joku saa tilauksen tai sattuu jotain muuta positiivista. Kellon kilinä saa väen liikkeelle ja kaikki kokoontuvat kyselemään, että mitä on tapahtunut, Tiina Liivola 400 kepposta Oy:stä hymyilee.
Crazy Town -yhteisössä ei ole kahta saman alan yritystä, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole niin kovin kaukana toisistaan. Näin yhteistyön tekeminen asiakkaan toiveiden täyttämiseksi on mahdollista.
- Toiminta perustuu myös luottamukseen. Yhteisön jäsenet ovat tehneet keskenään kirjalliset salassapitosopimukset, eli toisen yrityksen asioista ei puhuta talon seinien ulkopuolella, Kari Annala Suomen taitohankinta Oy:stä huomauttaa.

Crazy Townissa on vielä paikkoja muutamalle yrittäjälle. Jos joku on kiinnostunut yhteisön jäsenyydestä, kannattaa ottaa yhteyttä pormestariin.
- Kun joku on halukas liittymään mukaan, yhteisö keskustelee ja päättää asiasta yhdessä. Me toivotamme tervetulleiksi sellaiset yrittäjät, jotka tykkäävät toimia yhteisössä. Erakot ja änkyrät älkööt vaivautuko!, crazytownilaiset nauravat.

Maarit Kautto

14.9.2012 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva