Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen: SDP sai päätavoitteensa budjettiin

Kuva: Urpilainen: SDP sai päätavoitteensa budjettiin

SDP:n puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan SDP sai omat päätavoitteensa työllisyydestä, kasvusta ja oikeudenmukaisuudesta kirjattua valtiovarainministeriön budjettiesitykseen. Urpilainen kertoi asiasta SDP:n eduskuntaryhmän aloittaessa kesäkokouksensa Savonlinnassa.

- Työllisyyttä tuemme nuorten yhteiskuntatakuulla, pitkäaikaistyöttömien työllistymiskokeilulla ja rakennemuutospaikkakuntien tukitoimilla. Uutta kasvua tuemme t&k-vähennyksellä, sijoittajakummivähennyksellä sekä avaamalla julkisia tietovarantoja yritysten maksuttomaan käyttöön. Oikeudenmukaisuutta vahvistavat solidaarisuusverot, pienituloisten veronkevennykset ja sosiaaliturvan indeksikorotusten aikaistaminen, Urpilainen listasi.

Hänen mukaansa ensi vuoden budjetissa on vain vähän liikkumatilaa. Hallituksen yhteisessä budjettiriihessä elokuun lopulla voidaan kuitenkin täsmentää budjettiesitystä hallituspuolueiden yhteisten arvovalintojen pohjalta.

- SDP:n arvovalinnat ovat nuorten työttömyyden torjuminen ja vanhustenhoidon turvaaminen. Toivon, että eduskuntaryhmämme linjaa tavoitteemme näiden arvovalintojen osalta. Toivon, että myös hallituskumppanit määrittelevät kantansa näihin painopisteisiin, hän sanoi.

Urpilainen torjui jälleen selvästi kuntien pakkoliitokset.

- Me torjumme sekä paikalleen seisahtamisen että Helsingissä tehdyt pakkoratkaisut. Äänestäjät ja heidän luottamustaan nauttivat kuntapäättäjät ratkaisevat suunnan. SDP:n kuntapäättäjät tukevat järkeviä ratkaisuja, joilla turvataan kansalaisten peruspalvelut. Vahva peruskunta turvaa myös lähidemokratian, hän huomautti. UA

 

8.8.2012 15:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva