Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Lontoo järjestää nykyaikaiset kesäolympialaiset jo kolmannen kerran. Maailman urheilevan nuorison kohtaaminen olympiakisoissa on jokaisen olympiadin aikana kokenut suuria muutoksia ja nyt kisoissa esiintyvistä urheilijoista jopa suuri osa on miljoonikkoja, lasketaan sitten omaisuus missä valuutassa tahansa.

Enää ei telkkarissa nähdä urheilijaa mainostamassa jotain tuotetta ja vieressä lukee, että sallittu Suomen Olympiakomitean luvalla. Nyt voisi lukea, että Olympiakomitea on saanut mainoksesta riittävästi pätäkkää!
Kesäolympialaiset ovat järjestäjille huima ponnistus ja pelkästään turvallisuuteen menee puntia vino pino. Koska maailmantilanne on mitä on, niin aina löytyy joku vinksahtanut henkilö, joka yrittää saada sanomansa esiin tavalla tai toisella, eikä siihen tarvita Batmania.
Kun Lontoon vartiointitoimisto kertoi, ettei se saa tarpeeksi vartijoita kisoihin, mutta laskuttaa kyllä ennakkosopimuksen mukaan, niin heräsi pieni pelko. Tuollaisen vartiointiliikkeen palvelukseen olisi kyllä voinut livahtaa vaikka terroristeja. No, nyt Lontoo on sotilas- ja poliisivartioinnissa ja toivotaan kaiken menevän hyvin.
Kisajärjestäjillä on urakkaa jo siinä, että kuningatar Elisabeth II kunnioittaa tämän päivän avajaisia läsnäolollaan. Ne pippalot kannattaa illalla seurata, sillä niiden pitäisi olla mahtavat. Tässä vaiheessa kannattaa tuoda esiin se, että kun Big Ben lyö 12, niin Suomessa kello näyttää kymmentä!
Ennen avajaisia ovat jo jalkapallon karsinnat käynnistyneet ja ensimmäinen iso töppi jo tehty. Pohjois-Korea ja Kolumbia pelasivat naisten karsintaottelun ja tulostaululla komeili Etelä-Korean lippu. Tarkemmin ajateltuna munaus on melko suuri!
 
Suomen joukkueen virallinen tavoite on vain kolme mitalia. Urheilijoita on mukana 55, joten kyllä se määrä pitäisi tulla kuin tupesta. No, ei ainakaan helpolla tule?
@leipis:Suomen lippua avajaisissa kantaa neljänsiin olympiakisoihinsa osallistuva uimari Hanna-Maria Seppälä. Mainoksen mukaan hänellä on hampaat kunnossa! Vaikka urheilijoitamme on mukana melko vähän, niin kyllä saa olla melkoinen urheilun ystävä, että kaikista heistä tietää ilman lunttaamista mihin lajiin he osallistuvat.
Tehdäänpä pieni testi. Nimet ovat Mikaela Lindh, Mikaela Wulf, Kalle Bask, Matias Koski, Annika Urvikko, Leena Puotiniemi, Matias Lindfors ja Valtteri Jokinen. Niinhän se on, että helppoa kuin heinänteko, tulee hiki. Tuossa ryhmässä on muuten jopa potentiaalisia mitaliurheilijoita, joten kyllä he tutuksi vielä tulevat!
Niinhän se on, että yhtä kultaista mitalia Lontoosta. Ateenassa 2004 Suomen oli tyytyminen vain kahteen hopeamitaliin. Toinen hopeamitalisti oli Marko Yli-Hannuksela, mutta kuka oli se toinen? Eipä nyt kysellä liikoja, vaikka nimenomaan yleisurheilumitali on ehkä Paavo Nurmen osoittaman tien tapaan se perinteisin. Lontoosta vuonna 1948 Suomi otti peräti 10 kultamitalia!
Muuten, Lontoon olympiastadionilla ei keihästä heitetä myötätuuleen kuten Kuortaneella, joten toivotaan silti hyviä tuulia urheilijoillemme.
Olympiakultamitali on yhä se arvotetuin mitali. Siinä suhteessa maailma ei vielä ole muuttunut ja juoksuradalla eivät jänikset juhli, vaan nyt mennään jokaisen korvien välin arvoisesti. Tosin Kenia tai Etiopia voi kestävyysmatkoilla jopa uhrata jonkun juoksijan vetämään Mo Farahilta se loppukiri pois.

Annetaan ny olympiakisojen olla, vaikka tietenkin niitä seurataan ensimmäinenkin viikko asiaan kuuluvalla hartaudella, mutta vasta yleisurheilulajit ovat se lopullinen suola toisella kisaviikolla. Palataan kotimaamme ykköslajiin eli jääkiekkoon. Uskomatonta, että jo ensi perjantaina alkaa Pitsiturnaus Raumalla, vaikka kunnon kesä ei ole tainnut edes alkaa.
Jääkiekon SM-liiga käynnistyy Satakunnan osalta 14. syyskuuta Lukon ja Ässien ottelulla Raumalla. Mutta mikä tekee jääkiekosta jo nyt ajankohtaisen lajin, on se, että normaalisti saamme arvailla minkä joukkueen päävalmentaja saa potkut ensimmäisenä. Eikä sitä olekaan kuukautta pitempään yleensä tarvinnut odottaa.
Mutta nyt onkin erikoinen tilanne siinä mielessä, että HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen antoi seuralleen potkut ja lähtee KHL-seura Avangard Omskin päävalmentajaksi. No, eihän se homma näin päin toimi, koska HIFK:lla ja Matikaisella on sopimus voimassa. Siitä ei valmentaja voi lähteä, koska tarvitaan korvaus uudelta seuralta.
Nyt pitää painottaa sitä, että kun liigavalmentaja saa kauden alussa niin kutsutut potkut, niin hän nauttii silti seuraltaan palkkaa kauden loppuun asti, vaikka ei joukkuetta valmenna. Se on joskus jopa ihanneolotila!
Omsk maksaa tietojen mukaan HIFK:lle 400 000 euroa sopimuksen purkamisesta. Vastaavasti Matikainen tienaa sitten sen verran, että kannatti lähteä Siperiaan. Raimo Summanen lähti Matikaisen edeltä ihan omatoimisesti vain viikkoa ennen harjoituskauden loppuleiritystä. Sekin on harvinainen temppu!

Vielä on kesää jäljellä. Satakunnan isot tapahtumat jatkuvat. Seuratkaa tilannetta, koska vielä eivät Silakkamarkkinat ole tulossa. Porissa on jopa FutisFestarit ja Raumalla jysähtää Mustan Pitsin Yö ensi viikolla. Liikutaan. London calling!
Jarmo Liuhala

27.7.2012 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva