Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Runsas alkoholinkäyttö vienyt ihmisiä katkaisuhoitoon jo heinäkuussa

Kuva: Runsas alkoholinkäyttö vienyt ihmisiä katkaisuhoitoon jo heinäkuussa

Liikakäyttöön taipuvaisten ihmisten alkoholin nauttiminen saattaa karata kesälomalla käsistä ja lomien jälkeen elokuussa katkaisuhoidossa onkin ollut ruuhkaa. Tänä kesänä Porin Katkaisuhoitoasemalla jo heinäkuu on ollut vilkas.

- Heinäkuussa meillä on ollut yleensä hiljaista, mutta tänä kesänä asiakkaita on ollut paljon ja palveluidemme käyttö vilkastuu koko ajan. Nytkin 14-paikkainen osastomme on täynnä, Katkaisuhoitoaseman laitospalveluiden esimies Helena Santahuhta kertoo.
Mitään yksittäistä syytä tämän kesän ruuhkaan on vaikeaa sanoa. Alkoholin nauttiminen on kuitenkin yleensäkin lisääntynyt ja kesä ja loma-ajat ovat omiaan kasvattamaan alkoholin kulutusta.

Helena Santahuhta toivoo, että alkoholiongelman kanssa kamppailevat ihmiset uskaltautuisivat hakea ajoissa katkaisuhoitoon. Kynnys hakeutua hoitoon on kuitenkin korkealla.
- Ihmiset kokevat, että katkaisuhoidossa on vain rupusakkia. Meillä on kuitenkin asiakkaita kaikista yhteiskuntaluokista, sillä päihdeongelmia löytyy kaikista piireistä, Santahuhta selventää.
- Yhteydenotto päihdepalveluihin kannattaa. Omaiset ovat myös paljon meihin yhteydessä. He kyselevät neuvoja, miten toimia läheisen kanssa joka juo. Jos tarvetta ei ole laitoshoidolle, avopalvelut, kuten A-klinikka auttaa.
Tyypillinen lomien jälkeen hoitoon hakeutuva asiakas on noin 40-50 -vuotias mies. Naistenkin osuus on hiljalleen lisääntymässä.
Santahuhta kehottaa ihmisiä laskemaan nauttimiaan alkoholiannoksia ja miettimään juomistapojaan. On syytä huolestua, jos annokset vain lisääntyvät. Jos juomisputkea ei meinaa saada itse esimerkiksi loman jälkeen poikki, Katkaisuhoitoasema on tällöin oikea paikka.

Alaikäisten alkoholiriippuvuuden lisääntyminen huolestuttaa Santahuhtaa.
- Olemme saaneet viestiä, että entistä nuoremmat alkoholisoituvat. Jopa jotkut 13-14 -vuotiaatkin tarvitsisivat katkaisuhoitoa. Meille on kuitenkin 18 vuoden ikäraja.
Lilli Vesa
 
 

27.7.2012 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva