Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lindtman ja Salonen: Nuorisotakuu joka kuntaan

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) sekä kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) vaativat kuntia ottamaan aktiivisen roolin nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi. Harjavallan torilla Jäätelökesä-tapahtumassa olleet SDP:n nuorimmat kansanedustajat muistuttavat kuntia siitä, että niiden rooli on merkittävä jokaisen nuoren työllistämiseksi.

 

- Yhteiskuntatakuun idea on, että jokaiselle nuorelle löytyisi järkevää tekemistä kolmen kuukauden kuluessa. Hallituksen asettama tavoite on valtakunnallinen, mutta usein juuri kuntien toimijat - esimerkiksi etsivä nuorisotyö - kohtaavat suurimman syrjäytymisuhan alla elävät nuoret. Siksi jokaisen kunnan tulee laatia oma nuorisotakuuohjelma, korostaa Lindtman.

Nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen kunnissa tulee olemaan SDP:n keskeinen vaaliteema syksyllä edessä olevissa kuntavaaleissa. Salonen ja Lindtman ehdottavat kuntiin perustettavaksi laaja-alaisia työryhmiä, jossa edustettuna olisivat kaikki nuorten työllistymiseen vaikuttavat tahot kuten esimerkiksi koulut, työnantajat ja kolmannen sektorin toimijat.
- Työ- tai koulutuspaikan löytäminen nuorelle ei saa olla ainoastaan TE-keskuksen asia. Kunta on oman alueensa asiantuntija, joka pystyy kokoamaan myös alueen yritykset, järjestöt ja nuoret itse mukaan nuorisotyöttömyyden kitkemiseksi. Yhteisvastuullisesti toimien nuorten työllistäminen on meidän kaikkien asia, ei vain viranomaisten työtä. Ratkaisevaa nuoren tulevaisuuden kannalta on se, että työttömyys ja toimettomuus katkaistaan heti alkuunsa. Tällöin pystytään parhaiten puuttumaan myös nuorten syrjäytymiseen,  Salonen korostaa.

Suomessa on tällä hetkellä 27 100 alle 25-vuotiasta nuorta vailla työtä tai opiskelupaikkaa. Nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamisesta on sovittu hallitusohjelmassa. Yhteiskuntatakuu astuu voimaan vuoden 2013 alusta.
Nuorten yhteiskuntatakuun mukaisesti jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle voidaan tarjota työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta.

17.7.2012 11:51

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva