Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin sos.dem. järjestöt yrittävät haudata kiistansa

Porissa toimivat sosialidemokraattiset järjestöt pyrkivät nyt hautaamaan tähänastiset kiistansa, ja yhdistykset menevät syksyn kunnallisvaaleihin yhtenäisenä rintamana. Kiistassa sovittelijana toimineen Satakunnan Sosialidemokraattien puheenjohtajan Harri Lehtosen mukaan viime viikonvaihteessa järjestetty neuvottelu oli rohkaiseva.

 

Lehtosen johdolla järjestetyssä neuvottelussa olivat mukana edustajat noin kymmenestä porilaisesta demariyhdistyksestä.

- Useimmat pienet yhdistykset tunsivat itsensä aika ulkopuoliseksi kiistoissa, ja ne näyttävät keskittyvän Porin Työväenyhdistyksen ja Porin Demarit -yhdistyksen väliseksi nokitteluksi, Lehtonen arvioi.

Porin sos.dem. Kilta, Karhukaupungin Demarit ja Pihlavan sosialidemokraatit yhdistyivät viime vuoden lopulla niin, että Pihlavan ja Karhukaupungin yhdistykset lakkautettiin, ja niiden jäsenet liitettiin Kiltaan.

Porin sos.dem. kunnallisjärjestön tulkinnan mukaan  Karhukaupunki ja Pihlava menettivät lakkautuksen yhteydessä edustuksensa kunnallisjärjestön edustajistossa siihen saakka, kunnes Porin Demarit saavat lainvoiman ja jäsenmääränsä perusteella sille kuuluvat edustajistopaikat.

Sosialidemokraattisen puolueen mukaan tulkinta on sääntöjen mukainen.

Harri Lehtonen sanoo tarkistaneensa puoluetoimiston kannan vielä kerran neuvottelun yhteydessä, ja tulkinta on edelleen sama.

- Kunnallisjärjestö on noudattanut puolueen sääntöjä. Toki se olisi voinut halutessaan joustaa säännöistä, mutta juridisesti on toimittu oikein, Lehtonen sanoo.

Porin Demarien taholta neuvottelussa esitettiin mm. kaikkien Porin demariyhdistysten sulauttamista. Harri Lehtosen mukaan  neuvottelussa kävi kuitenkin selväksi, että ehdotus on epärealistinen.

- Nyt Porissa yritetään puhaltaa muuten yhteen hiileen, hän sanoo.

Jukka Vilponiemi

21.6.2012 08:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva