Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lauri Lyly: Nyt punnitaan Nokian vastuullisuus

– Nokian tänään ilmoittamat henkilöstövähennykset ovat järkytys koko Suomelle. Nyt testataan Nokian yhteiskuntavastuu Suomessa. Yrityksen on käytävä todelliset yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa ja tarjottava tuntuvaa apua irtisanottaville, vaatii SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

 

SAK edellyttää, että matkapuhelinvalmistaja Nokia tarjoaa kaikille irtisanottaville uudelleenkoulutusta ja taloudellista tukea. Yhteistoimintaneuvotteluissa on etsittävä yhdessä ratkaisuja, joilla henkilöstövähennyksiä voitaisiin pienentää.
 
– Nokia on saanut suomalaiselta yhteiskunnalta paljon. Yritys ei voi jättää vain savuavia raunioita taakseen, vaan henkilöstöstä on huolehdittava myös vaikeina aikoina, Lyly painottaa.
Jatkotoimenpiteet on suunniteltava yhteistyössä työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa. Irtisanomisista kärsiville paikkakunnille on tarjottava riittävät voimavarat rakennemuutoksesta selviämiseen. Valtion ja aluehallinnon tiivis osallistuminen on välttämätöntä, jotta tukitoimet ovat tehokkaita.
Nyt ilmoitetut radikaalit toimenpiteet Nokiassa lataavat entistä enemmän odotuksia juuri aloittaneen ICT-työryhmän työlle. Tämän korkean tason asiantuntijatyöryhmän tehtävänä on valmistella strategia äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lievittämiseksi sekä tieto- ja viestintäteknologiatoimialan uudistamiseksi ja kilpailukyvyn edistämiseksi.
 
– Nokian nykyinen tilanne on koko Suomen kriisi. Mutta kriisin oikealla hallinnalla voidaan luoda pohjaa tulevalle menestykselle. Tehokkaalla kasvupolitiikalla ja oikein suunnatulla henkilöstön koulutuksella voidaan kylvää siemen uudelle kasvavalle yritystoiminnalle.

14.6.2012 14:42

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva