Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kunnallishallintoon esitetään ns. ministerimallia

Porin kaupungin organisaatiotoimikunta esittää ns. ministerimalliin siirtymistä kaupungin luottamushenkilöhallinnossa. Uuden mallin mukaan kaupunginhallituksen 12 jäsenestä kolme tai neljä olisi ns. salkullisia ministereitä, eli he olisivat paitsi kaupunginhallituksen jäseniä myös jonkun lautakunnan puheenjohtajia. Ministerimallia noudatettaisiin perusturvalautakunnassa, teknisessä lautakunnassa ja koulutuslautakunnassa ja ehkä myös sivistystoimessa.

 

Lisäksi esitetään, että kaupunginhallituksessa olisi "kokopäiväinen" puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa, toinen teknisen sektorin ja toinen palvelusektorin.

Viranhaltijaorganisaatiossa puolestaan esitetään siirryttäväksi toimialajohtajamalliin, jossa asianomaisen toimialan kaupunginjohtaja esittelee lautakunnan toimialan talousarvion ja muut tärkeät asiat.

Kaupunginhallitus nimesi organisaatiotoimikunnan viime vuoden maaliskuussa, mutta poliittinen yksimielisyys saavutettiin vasta loppumetreillä: toimikunta esitteli tuotoksensa kaupunginhallitukselle ja  ryhmille maanantaina, minkä jälkeen pidettiin pikainen tiedotustilaisuus medialle.

Organisaatiomuutoksen tavoitteena sanotaan olevan valtuuston aseman vahvistaminen ja kaupunginhallituksen pitäminen valtuuston ohjauksessa.

– Kokonaisohjaus pysyy kuitenkin kaupunginhallituksen käsissä, mutta minkä valtuusto päättää, se myös laitetaan täytäntöön, toimikuntaa vetänyt valtuuston puheenjohtaja, ministeri Krista Kiuru kuvaa.

Kiurun mukaan mallin ansiosta poliittinen vastuu saisi kasvot.

Kaupunginjohtajien määrä ja valtasuhteet esitetään pidettäviksi samoina kuin nyt: kaupunginjohtaja ja kaksi apulaiskaupunginjohtajaa.

Tarkoitus on että organisaatiouudistus tulee voimaan seuraavan valtuustonkauden eli ensi vuoden alussa.

Heli Kokko

12.6.2012 09:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva