Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin perusturvajohtajat eivät saaneet vastuuvapautta

Porin kaupunginvaltuuston maanantaina kello 16 alkanut tilinpäätöskokous venyi iltakymmeneen, kun perusturvajohtajien vastuuvapaudesta väännettiin kättä. Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset vaativat tarkastuslautakunnan esitykseen muutoksia.

Tarkastuslautakunnan esitys meni kuitenkin läpi sosialidemokraattien, kokoomuksen ja keskustan äänin. Valtuusto myönsi vastuuvapauden kaikille muille paitsi apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksoselle, perusturvajohtaja Terttu Nordmanille, palvelujohtaja Esko Karralle ja kaupunginsairaalan entiselle kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtajalle Matti Kukolalle.

 

Vasemmistoliitto olisi halunnut myöntää vastuuvapauden kaikille, ja perussuomalaiset olisivat halunneet myös kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen niiden joukkoon joille ei vastuuvapautta myönnetä. Vihreät ei ottanut ryhmänä kantaa ehdotukseen.

Päätökseen pääsemiseen tarvittiin ryhmäjohtajien neuvottelutauko, joka venyi tuntiin ja jonka aikana soitettiin mm. tilintarkastajille, ja päälle käytettiin vielä vartti ryhmien neuvotteluun. Tämän jälkeen äänestettiin ensin vastakkain vasemmistoliiton ja perussuomalaisten esityksistä, jonka tulos oli 67 tyhjää, 13 vasemmistoliiton esityksen puolesta ja viisi perussuomalaisten esityksen puolesta (yksi poissa).

Lopulta vastakkain olivat vasemmistoliiton esitys ja pohjaesitys, ja tilinpäätös hyväksyttiin äänin 69 puolesta, 13 vastaan, kolme äänesti tyhjää ja yksi oli poissa.

Kaupunginvaltuuston päätös oli tilintarkastajien esityksen mukainen. Tilintarkastuskertomus vuodelta 2011 ja tarkastusraportti on kaupunginhallituksen päätöksellä toimitettu myös poliisille sen selvittämiseksi, ovatko Porin kaupungin palveluksessa olevat viranhaltijat syyllistyneet rikokseen.

Perusturvan ylitys alkuperäiseen talousarvioon verrattuna oli viime vuonna 16,5 miljoonaa euroa. Perusturvan johtoa syytetään mm. ostopalveluiden kilpailutuksen puutteista.

Valtuuston kokouksessa nimeltä mainitut virkamiehet saivat myös myötätuntoa, ihmeteltiin miksi juuri nuo nimet ovat listalla ja miksi ylipäätään oli mainittu nimiä, kun poliisille tehdyssä tutkintapyynnössäkään ei ollut nimiä.

Vasemmistoliiton Pekka Välimäen mukaan on turha hakea syyllisiä muutamasta virkamiehestä, kun perusturvan alibudjetointi on aivan selviö. Hän lisäsi, että  "lopuksi vielä usutetaan poliisi tarkkaan valitun virkamiesjoukon kimppuun"


Heli Kokko 
 

 

 

 

11.6.2012 22:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva