Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jukka Moilanen haluaa Ulvilaan riitojen sijasta yhteispeliä

Kuva: Jukka Moilanen haluaa Ulvilaan riitojen sijasta yhteispeliä

Uudeksi kaupunginjohtajaksi Ulvilaan valittu Jukka Moilanen toivoo, että Ulvilaa jo vuosia repineet poliittiset riidat unohdetaan ja keskitytään joukkuepeliin. Hänen tavoitteenaan on nujertaa riidat avoimuudella ja luottamuksella.

Lokakuun alussa uuteen virkaansa Satakuntaliitosta siirtyvä Moilanen uskoo olevansa riitojen suhteen hyvässä asemassa, koska hän ei ole ollut niiden kanssa missään tekemisissä.

- Voin aloittaa täysin puhtaalta pöydältä ilman minkäänlaisia ennakkokäsityksiä. Tunnen entuudestaan suuren osan Ulvilan luottamushenkilöistä, ja uskon tulevani heidän kanssaan hyvin toimeen.
- Riidat haluan puhaltaa poikki asioiden avoimella valmistelulla, jotta sekä viranhaltijat että luottamushenkilöt tietävät koko ajan missä mennään. Olen kokenut sellaiset työskentelytavan hyväksi nykyisessä työssäni, Jukka Moilanen sanoo.
Ulvilan riidat ovat juontaneet alunperin kaupungin suuntautumisesta.
- En ole viemässä Ulvilaa sen enempää etelään kuin pohjoiseen. Ensisijaisena tavoitteena tulee olla, että Ulvila yrittää tulla toimeen omillaan niin kauan kuin voi. Jos sitten eteen tulee jotakin muuta, sitä katsotaan yhdessä luottamushenkilöiden kanssa silloin.
Ulvila ei pääse hänen mukaansa irti kuitenkaan siitä tosiasiasta, että Ulvila on Porin kehyskaupunki, ja Ulvilalla ja Porilla on paljon yhteistyötä. Mutta yhteistyötä on myös muihin suuntiin.

Moilanen valittiin Arto Saarisen seuraajaksi viime viikolla selvällä enemmistöllä äänin 22-13. Hän on tyytyväinen saamaansa kannatukseen, eikä häiritsevää ole edes se, että hänen oma viiteryhmänsä sosialidemokraatit hajosivat äänestyksessä, jossa vastaehdokkaana oli Porin strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki (kok).
Itse asiassa Moilanen kieltää, että hänellä edes olisi omaa viiteryhmää, vaikka hän sosialidemokraatti onkin.
- Haluan olla kaikkien ulvilalaisten kaupunginjohtaja. En ole ollut poliittisesti aktiivinen sitten vuoden 1997, jolloin jätin Harjavallan kunnallispolitiikan tultuani valituksi kaupungin maankäyttöinsinööriksi.
Sitä ennen hän oli mm. Harjavallan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Uuteen virkaansa hän astuu juuri kunnallisvaalien alla.
- Kaupunginjohtajana minulle kunnallisvaalien lopputuloksella on se merkitys, että tiedetään, mitkä ovat voimasuhteet, ja ketkä luottamushenkilöt ovat jatkossa tärkeimmät yhteistyökumppanit.
- Vaalien jälkeen muodostetaan taas uusi joukkue, jonka toivon pelaavan yhteiseen maaliin.

Harjavallalla, Ulvilalla ja Jukka Moilasella on useita yhteisiä nimittäjiä. Moilanen on Ulvilan kolmas kunnan/kaupunginjohtaja. Ensimmäinen johtaja Teuvo Aalto on myös juuriltaan harjavaltalainen.
Jukka Moilasen isä oli 1950- ja 1960-lukujen taitteessa Harjavallan kauppalanjohtaja ja samalla Suomen nuorin kunnanjohtaja. Hän kuoli 32-vuotiaana helmikuun alussa 1962 Ulvilassa Friitalan nahkatehtaan luona valtatie 2:lla törmättyään lumipyryssä autollaan pysäyksissä olleen tankkiauton perään. Jukka Moilanen oli silloin 7-vuotias.
Jukan isä palkkasi Teuvo Aallon Harjavaltaan kunnallisharjoittelijaksi.
Moilanen asuu vaimoineen vielä Harjavallassa, mutta he aikovat muuttaa loppukesällä Ulvilaan. Vaimolla on harjavallassa oma kampaamoliike, ja Jukka Moilasen mukaan vaimo jatkaa liikettään Harjavallassa.
- Mutta kaupunginjohtajan on asuttava asemapaikallaan. Se on osa sitoutumista työhön.
Moilanen odottaa nyt, että virkavaalin valitusaika umpeutuu heinäkuun alussa. Sen jälkeen hän ryhtyy tekemään tarkkoja suunnitelmia viran vastaanottamisesta ja sen jälkeisestä elämästä.
Ennen lokakuuta hän ehtii kuitenkin vielä juosta muutaman kympin kisan tai puolimaratonin sekä matkustaa kisaturistiksi Lontoon olympialaisiin. Sekä juokseminen ja kisaturismi ovat hänen intohimojaan.

Jukka Vilponiemi

8.6.2012 07:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva