Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori, Merikarvia, Pomarkku ja Ulvila työttömyyden kuntakokeiluun

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kunnat syyskuussa alkavaan pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluun. Kokeiluun pääsivät mukaan myös Pori, Merikarvia, Pomarkku ja Ulvila.

 

Hallitusohjelmaan sisältyvän kuntakokeilun tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien työllistymisen tukeminen ja työttömyyden vähentäminen. Kokeilu kestää vuoden 2015 loppuun.
Kokeilukunnat koordinoivat pitkään työttömänä olleiden palvelujen järjestämistä ja ovat keskeisesti mukana työttömien palvelutarpeiden arvioinnissa, palveluprosessien suunnittelussa sekä niiden etenemisen seurannassa.
Porin seutu on ollut edelläkävijä työllisyyteen liittyvässä kehitys- ja kokeilutyössä, ja haluaa olla sitä myös jatkossa. Pitkäaikaistyöttömillä on usein pitkä työkokemus yhdeltä tai useammalta alalta ja työkokemusta tukevaa ammatillista koulutusta. Haasteena on kuitenkin usein, että koulutus on vanhentunut tai työkokemus sekä koulutus ovat sellaisilta toimi- ja ammattialoilta, jotka tarjoavat vähän aitoja työllistymismahdollisuuksia.
Kuntakokeilun tavoitteina ovat muun muassa ammatillisen osaamisen lisääminen ja erilaiset koulutusmahdollisuudet pitkäaikaistyöttömille. Koulutukset ja palkkatuki räätälöidään yksilöllisesti mm. osaamiskartoitusten perusteella. Kokeiluhankkeeseen palkataan koulutusvalmentaja ja lisäksi hyödynnetään oppisopimustoimiston tarjoamia opiskelun tukipalveluja ja hankitaan tarvittaessa tukihenkilöpalveluja ostopalveluna.
Kokeiluun tuli yhteensä 61 hakemusta, joissa oli mukana 127 kuntaa. Hakemuksia tuli koko maasta ja erikokoisista kunnista. Hakijoina oli yksittäisiä kuntia, useampia kuntia yhdessä sekä kuntayhtymiä. Valinta tehtiin annettujen kriteerien mukaisesti ja kokeiluun hyväksyttiin 23 hanketta, joista 14:ssä on mukana enemmän kuin yksi kunta. Hyväksytyissä hankkeissa on mukana yhteensä 61 kuntaa.
Kuntaliitto on nimennyt kuntakokeilun pääsihteeriksi erityisasiantuntija Erja Lindbergin. Pääsihteerin tehtävänä on koordinoida hanketta valtakunnallisella tasolla ja tukea kuntien, TE-toimistojen sekä muiden viranomaisten ja toimijoiden yhteistyötä paikallisella, alueellisella sekä valtakunnallisella tasolla.

5.6.2012 10:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva