Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Liinaharjan vanhainkodin sisäilma parantunut

Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen seurantatutkimuksessa on todettu, että Liinaharjan vanhainkodissa tehdyt korjaukset ovat vähentäneet poikkeuksellisten mikrobien määrää sisäilmassa.

 

Sisäilmanäytteitä otettiin kahdeksan kappaletta ja niitä verrattiin ulkoilmasta otettuun näytteeseen.
Tutkimusnäytteistä kolme olivat edelleen lievästi poikkeavia, joten Tekninen palvelukeskus aloittaa vanhainkodin lisäkorjausten suunnittelun välittömästi. Aluksi korjataan rakennuksen salaojitus ja henkilökunnan wc-tilat, jotka seurantatutkimuksen mukaan ovat lievästi vaurioituneita.
Sisäilman laatua parannetaan lisäämällä kanslioihin korvausilmasäleiköt ja asentamalla auloihin jäähdytyslaitteet. Asukashuoneiden olosuhteita parannetaan ikkunoiden yläpuolelle asennettavilla aurinkosuojasäleiköillä, joilla pyritään laskemaan tilojen huonelämpötiloja etenkin kesäaikaan.
- Toivomme, että nyt suunnitellut toimenpiteet parantavat henkilökunnan terveyttä ja hyvinvointia työpaikalla, koska vanhainkodin sairaslomasijaisten kustannukset vuodessa ovat huomattavat. Niihin verrattuna suunniteltujen korjausten kustannuksia voidaan pitää pieninä, sanoo vanhuspalveluiden päällikkö Katriina Virtanen.
Alun perin Liinaharjan vanhainkodin sisäilmassa todettiin kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja helmikuussa otetuista näytteistä. Tulosten perusteella vanhainkodissa ryhdyttiin välittömiin toimenpiteisiin sisäilman laadun parantamiseksi. Ilmanvaihtokoneita korjattiin, tiloja alipaineistettiin ja vaurioituneita rakennusosia korjattiin.UA


5.6.2012 10:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva