Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jääskeläisen luopuminen nostaa Paanasen SDP:n puoluesihteeriksi

Henkilövalinnat tänään: Krista Kiurun nousua varapuheenjohtajaksi voidaan pitää varmana

 

SAK:n viestintäpäällikön Reijo Paanasen valinnalta SDP:n uudeksi puoluesihteeriksi taisi pudota loputkin esteet torstaiaamuna, kun toisena vahvana ehdokkaana pidetty Markku J. Jääskeläinen vetäytyi kisasta. Pääosa eilen alkaneen puoluekokouksen henkilövalinnoista tehdään tänään perjantaina.
Puoluekokous alkoi Katajannokalla torstaiaamuna yllättyneissä tunnelmissa, kun tieto Jääskeläisen vetäytymisestä levisi kokouspaikalle. Hän ilmoitti asiasta blogissaan.
Varmaa syytä Jääskeläisen luopumiseen ei saatu, mutta kokouspaikalla liikkui tieto, että puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisi päätynyt kannattamaan Mikael Jungnerin seuraajaksi Reijo Paanasta, ja Jääskeläinen teki johtopäätöksensä.
Urpilainen kiisti kuitenkin tämän tiedon. Hän sanoi, ettei ota kana kenenkään ehdokkaan puolesta, vaan asia kuuluu puoluekokousedustajille. Urpilainen sanoi toivoneensa, että Jääskeläinen olisi jatkanut ehdokkaana loppuun sakka.
Puoluekokousedustajien varsin yleinen mielipide oli torstaina, että Reijo Paanasen valinta on jo käytännössä selvää.
Kisassa on jäljellä vielä kolme ehdokasta, ja heistä Metalliliiton kehityspäälliköllä Markku Laineella olisi enää pieni mahdollisuus haastaa Paananen. Kolmas ehdokas on Kymen piirin toiminnanjohtaja Juha Kähärä.

Suurin mielenkiinto perjantaina kohdistuukin varapuheenjohtajien vaaliin.
Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru Porista on edelleen vahvin ehdokas ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi, ja joka tapauksessa hänen nousuaan varapuheenjohtajistoon voidaan pitää varmana
Kansanedustaja Antti Lindtman (30) asettui torstaina varapuheenjohtajaehdokkaaksi, ja Uudenmaan piirissä oli haluja saada hänet Maria Guzenina-Richardsonin tilalle ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.
Uutena ehdokkaana varapuheenjohtajakisaan ilmoittautui viime hetkellä vielä ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne.
Vanhasta puheenjohtajistosta jatkanee kansanedustaja Ilkka Kantola Turusta.
Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittanee kansanedustaja Pia Viitanen Tampereelta. Hänen vastaehdokkaanaan on kansanedustaja Riitta Myller Joensuusta.
Puoluehallitukseen on ehdolla mm. Rainer Lehti Raumalta, mutta mikäli Kiuru valitaan varapuheenjohtajaksi, Lehti menettää paikkansa. Satakunta saa tällä kertaa puoluejohtoon vain yhden edustajan.
Henkilövalinnoista tekee puoluekokoukselle ehdotuksen vaalivaliokunta.

Jukka Vilponiemi

25.5.2012 09:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva