Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Todellista urheilun draamaa saatiin seurata viime sunnuntaina. En nyt todellakaan tarkoita Suomen ottelua jääkiekon MM-kisoissa, koska siinä ei ollut aineksia draamaan, vaan pikemminkin se oli satiiri, jota ei kotikatsoja ymmärtänyt.

Tarkoitan Englannin Valioliigan mestaruuden ratkeamista ja niitä kaikkia juonenkäänteitä, jota illan mittaan nimenomaan Manchesterissa nähtiin. City olisi mestari jos se voittaisi putoamiskurimuksessa olleen Queen Park Rangersin täpötäyden Etihad-kotikatsomon edessä. Siitä tulikin jännitysnäytelmä vailla vertaa. Kukapa olisi uskonut tällaiseen käsikirjoitukseen? Cityn peli meni erotuomarin antamalle viiden minuutin lisäajalle numeroissa 1-2, eli QPR johti yhä kymmenellä miehellä pelaten. Manchesterin Unitedin ottelu Sunderlandissa oli jo päättynyt ManUn 1-0 voittoon ja sillä hetkellä Sir Alex Fergusonin ManU oli mestari!

Sitten alkoi Manchesterissa tapahtua. Ensin vaihtomies Edin Dzeko puski numerot 2-2 kulmurista ajassa 91.15. Kulman antoi David Silva. Ei riittäisi vielä tämäkään mestaruuteen, mutta käsikirjoituksen laatijalla oli vielä yksi yllätys hihassa. Lisäajalla vaihtomies Mario Balotelli petasi ja Sergio ”Kun” Agüero (Maradonan vävypoika) latasi pallon verkkoon ja se oli Sininen hetki ajassa 93.20! Mestaruus vaihtui ManUlta saman kaupungin Manchester Citylle. Toki tilastoihin tulivat maalimerkintöihin ajat 90+2 ja 90+4.
Uskomaton viisiminuuttinen lisäajalla ja selviö oli, ettei QPR enää pääsisi Cityn veskari Joe Hartia yllättämään ja päävalmentaja Roberto Mancini oli jo lentoonlähdössä. Orastavat potkut vaihtuivat mahdollisuuteen valmentaa tuplat ensi kaudella. Cityn kannattajat joutuivat odottamaan mestaruutta 44 vuotta ja 2 päivää ja se oli siinä.

Mutta kyllä nykyaikana huipulla olevan jalkapalloseuran – ja sitähän Valioliigan mestari kiistatta on – pyörittäminen ei ole mitään halpaa touhua. Jopa oligarkit saavat siihen uppoamaan miljoonia. Roman Abramovitsh omistaa Chelsean ja kauden pelastaa vain Mestarien Liigan voitto Münchenissä.

Valmentaja saa helposti potkut ja vaikka Chelsea voittaisi finaalin, ei sekään takaa työpaikkaa ensi kaudeksi Roberto Di Matteolle.
Manchester Cityn omistaa Yhdistyneistä arabiemiirikunnasta kotoisin oleva sheikki Mansour bin Zayed al-Nahyan ja hän satsaa joukkueeseen paljon. Onpa sitten avisioonia, koska aina penkillä istuu koko pelin joku todellinen maailman huippu ja Samir Nasri pelaa silti. Nyt myös Carlos Tevez saa jopa peliaikaa.

Kuvitelkaa, että City maksaa suurelle osalle pelaajistaan 300!p000 euron viikkopalkkaa. Siis tuo summa napsahtaa käteen kerran viikossa. Ei sitä köyhä poika pysty omistamaan seuraa, sillä myös ManU on jopa veloissa ja amerikkalaisomistajat liian köyhiä?
Tuossa olisikin Björn ”Nalle” Wahlroosille ja Jorma Ollilalle sopiva sauma sijoittaa omia optioitaan. Hankkikaa seura – jalkapalloseura! Siellä eivät ainakaan eläkeläiset tule silmille hyppimään.

Jarmo Liuhala

Lue koko Kiikarointia 16. toukokuuta Uudesta Ajasta

16.5.2012 09:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva