Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Keittoa evääksi töihin ja kevätretkelle

Kuva: Keittoa evääksi töihin ja kevätretkelle

Keitto on mainio eväsruoka työpaikalle ja kulkee mukana kätevästi myös kevätretkelle termoskannussa.

Nyt unohdetaan lihapitoiset keitot ja keskitytään kasviksiin. Sosekeitto on paras vaihtoehto termarikeitoksi, ei roisku niin paljon, kun sitä kaataa kuppeihin.

Martoilta voi lainata kasvisosekeiton perusohjeen: kaksi litraa nestettä, jossa on vettä ja esimerkiksi kasvislientä, ja kaksi litraa kuorittuja ja paloiteltuja kasviksia, esimerkiksi perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, palsternakkaa selleriä…

Kasvikset keitetään ja soseutetaan. Jos mukana on perunaa, suurustamiseen ei tarvita jauhoja. Keitto menee näinkin, mutta mukaan voi lisätä myös sulatejuustoa tai ruokakermaa. Myös erilaiset yritit ryydittävät keittoa mukavasti.

Samoin keiton pinnalle sopivat erilaiset siemenet ja pähkinät, joko paahdettuina tai sellaisenaan, samoin nokare raejuustoa tai ranskankermaa täydentävät makuja.

Heli Kokko

Lue lisää perjantain Uudesta Ajasta.

11.5.2012 08:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Joko olet vaihtanut talvirenkaat?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva