Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen tyrmäsi Ollilan ahneuspuhekritiikin

Kuva: Urpilainen tyrmäsi Ollilan ahneuspuhekritiikin

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tyrmäsi lauantaina Porissa Nokian hallituksen entisen puheenjohtajan Jorma Ollilan esittämän kritiikin, jossa tämä arvosteli työväenliikkeen vappupuheissa esitettyjä yritysjohtajien palkkojen kohtuullistamisvaatimuksia.

- Jos katsoo yritysjohdon palkkojen ja muun palkitsemisen kuten bonusten ja lisäeläkkeiden kehitystä viimeisten 10-15 vuoden aikana ja vertaa niitä tavallisen palkansaajan ansiokehitykseen, niin siinä on todella, todella suuri ero. Jotta me saamme työelämästä ja palkitsemisjärjestelmistä reilummat, niin se edellyttää, että myös yritysjohto on valmis arvioimaan omaa palkkakehitystään, sanoi Urpilainen SDP:n rekrykiertueen yhteydessä Porissa.

Hän muistutti palkansajajärjestöjen yhteistutkimuksen osoittavan, etteivät palkansaajat enää luota siihen, että yritysten palkitsemisjärjestelmät olisivat reiluja.

- Jotta sopiminen ja sopimuskulttuuri voitaisiin pitää tulevaisuudessakin suomalaisena vahvuutena, pitäisi palkitsemisjärjestelmiä muuttaa reilummiksi.

Jorma Ollila ihmetteli lauantaina Ylen TV 1:n aamulähetyksessä viimeiaikaista ahneuskeskustelua. Ollilan mukaan suomalaisten yritysjohtajien palkat ovat kansainvälisesti verrattuna alhaisia.

Urpilaisen mukaan kyse ei ole nyt kansainvälisestä yritysjohtajien vertailusta vaan siitä, mikä on johtajien ja palkansaajien välinen palkkaero meillä. Erityisesti lisäpalkitsemisista syntyvät ne kohtuuttomuudet, joita sosialidemokraatit nyt arvostelevat.

Urpilainen muistutti, että hänen esityksestään ministereiden palkkoja leikattiin säästö- ja solidaarisuussyistä 5 prosenttia.

- Vähintään samanlaista harkintaa esitän myös yritysjohtajille, Jutta Urpilainen sanoi.

Urpilainen esitti vappuna, että palkitsemisjärjestelmät otettaisiin esille kolmikantaneuvotteluissa.

Jukka Vilponiemi

5.5.2012 17:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva