Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Harvoin on SM-liigan finaalipelejä saanut seurata yhtä rauhallisin mielin kuin tämän kauden Pelicansin ja JYPin välisiä pelejä. Normaalisti sitä sivullisenakin ottaa omaksi suosikiksi toisen joukkueista. Nyt ei näin käynyt, vaikka pitää myöntää, että lopullista mestari JYPiä kohtaan tunsin lievää sympatiaa, sitä en todellakaan tiedä miksi!

Kun JYP voitti playoffeissa ensin Ässät puhtaasti voitoin 4-0, sitten Jokerit voitoin 4-1 ja päätteeksi finaalissa Lahden Pelicansin voitoin 4-1, niin kyllä Kanada Maljaa kannatteli ehdottomasti tämän kauden sisukkain ja parhaiten organisoitu joukkue. Tässä mielessä ehdottomasti vilpittömät onnittelut JYPille ja eritoten tulokasvalmentaja Jyrki Aholle.

Ei voi olla sattumaa se, että JYP joutui peräti kuudesti jatkoerään ja voitti ne kaikki. Lahdessa jatkoerän voittomaalin iski aikoinaan Ässissäkin pelannut Eric Perrin, mutta uskallan silti väittää, että ratkaisupelaaja istui jäähyboksissa odottamassa henkilökohtaisen kympin täyttymistä ja jäälle pääsyä seuraavan pelikatkon aikana. Hän oli Pelicansin Justin Hodgman, joka oli mussuttanut itselleen kympin kolmannen erän lopussa.

Kaikkinainen tuomioihin puuttuminen ja jatkuvasti mielen osoittaminen jopa mailalla laitoihin lyöden, sai lopulta Suomen parhaan kokeneen päätuomari Jari ”Japa” Levosen nostamaan kädet lanteille. Ja pum – siinä oli justiin ratkaisu, kun avainpelaaja Justin ”istui” pois jäältä joukkueensa kokoonpanosta. Mahtoi Kai Suikkanen hieman miestä muistuttaa?

Ei Hodgman Suomen mestaruutta ratkaissut, mutta viidennen finaalipelin kyllä!

Suomen mestari JYP menettää melkoisen määrän pelimiehiä nykyisestä ryhmästään. Toki ensi kauden joukkueen rakentamiseen riittää kyllä, koska Venäjälle myydyistä pelaajista tuli paalua ja toki mestaruuskin jotain tuottaa. Pitää silti muistaa, että loppupeleistä olivat pois puolustajat Sami Vatanen sekä Pavel Skrbek. Tämä auttoi läpimurtoon pakit Yohann Auvitu ja Kristian Näkyvä.

Vatanen siirtyy jatkossa NHL-jäille, Arto Laatikainen palaa Bluesiin ja kyllä avainpelaaja Jani Tuppurainen on melkoisella todennäköisyydellä Venäjän KHL-jäillä, kuten taitaa olla maalivahti Riku Helenius. Ainakin Petri Vehanen jätti sinne maalivahdin mentävän aukon!

Mutta hyökkääjät Filip Riska ja Jari Jääskeläinen ovat ensi kaudella Rauman Lukossa, jonne tulee taas hyvä ryhmä. Nyt kai virallisesti kerrotaan, että Tuomas Pihlman tulee Ässiin, mutta antaa hänen juhlia kunnolla, koska suomalainen kiekko on syntynyt saunassa – Harvia.

Ehkä JYP on hieman muista myöhässä ensi kauden rakentamisessa, koska sopimuksia vuoltiin jo vuodenvaihteessa. Silloin Pelicansin Jyri Marttinen taisi olla jo Ässien mies?

Tshekin EHT-turnaus viikonvaihteessa on sitten viimeinen näyttöpaikka omiin MM-kisoihimme. Koko talven kestänyt hehkutus siitä, ketä lopullisessa MM-ryhmässä pelaa, on päivä päivältä laantunut. Kun Saku Koivu, Olli Jokinen, Sami Salo ja ennen kaikkea Teemu Selänne ovat nyt pois laskuista, niin ollaan lähellä paluuta Bratislavan joukkueen kokoonpanoa. Toivottavasti Jukka Jalonen saa rakennettua joukkueen, joka puhaltaa yhteen hiileen ja hyvänä apuna siinä on varmasti kapteeniksi nimettävä Mikko Koivu.

KHL-mestaruuden voittanut Leo Komarov tulee ryhmään, mutta mahtaako Moskovan Dynamon Janne Jalasvaara saada Leijonakomennusta siihen pelaavaan ryhmään? Venäjän mestari ohittaa heittämällä Pasi Puistolan tai Topi Jaakolan – ainakin meikäläisen mielestä. Tuli noita KHL-finaaleja myös seurattua. Raimo Summanen joutui pettymään ja vielä kotiyleisön edessä! Suomen alkulohkossa Helsingissä pelaavat myös USA ja Kanada. Jenkit ovat aina paha ja nyt nikkarit saavat jalkeille huippuryhmän. Mukana on paljon hehkutettuja NHL-tähtiä, mutta osaavatko he pelata joukkueena, onkin sitten toinen juttu.

Jalkapallon Mestarien Liigan välierät näyttivät miksi kyseessä on laji nimeltä Kuningas Jalkapallo! Voi olla, että joku ennakoi finaalipariksi Bayern Müncheniä ja Chelseaa, mutta uskallan jopa epäillä, ettei moni sittenkään uskonut, että Espanjan molemmat jättiläiset, Barcelona sekä Real Madrid, pullahtavat ulos finaalista – siis molemmat!

Chelsea teki tempun. Kun John Terry ajettiin ulos – täysin ansaitusti – niin lontoolaiset pitivät pintansa ja olivat jo vierasmaalilla jatkossa, kun Fernando Torres niittasi lopussa 2-2 maalin. Uskallan väittää, että Barcelonan yritys murtaa Chelsean puolustus ja viedä pallo viiden metrin pään Petr Cech’n maalista oli tuhoon tuomittu. Mikäli vetoja olisi tullut jo 16 rajalta tai paristakympistä, niin Cech olisi kerännyt useamman kerran pallon selkänsä takaa! Tämä oli kotisohva-analyytikon valmennusideologia.

Nyt nähtiin, että todella suuret tähdet eivät aina saa palloa maaliin rangaistuspilkulta. Listalle nimet Lionel Messi, Ronaldo, Kaka ja Sergio Ramos. Sitten joku Bastian Schweinsteiger upottaa usean miljoonan euron rankkarin ja hups: finaalissa ovat Chelsea ja Bayern München.

Noita saksalaisia nimiä voisi joku huvikseen suomennella. Esimerkkeinä juuri Schweinsteiger ja sitten Holger Badstuber. Ihan tosissaan; ei muuten näytä umpivasuri Arjen Robben yhtään huippujalkapalloilijalta. Ennemminkin tulee huru-ukko mieleen, mutta kentällä Robben on tosi hyvä. Vappua vaan!

Jarmo Liuhala

27.4.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva