Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n puoluesihteeriksi on tungosta

Vajaan kuukauden kuluttua pidettävän SDP:n puoluekokouksen asialistalla olevasta puoluesihteerin vaalista on tulossa mielenkiintoinen, sillä Mikael Jungnerin seuraajaksi on tungosta. Vahvaksi ehdokkaaksi spekuloitu asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru Porista kieltäytyi ehdokkuudesta, mutta varteenotettavia ehdokkaita on edelleen useita.

 

Krista Kiurun ehdokkuudella tehtävään on spekuloitu sen jälkeen, kun Uudenmaan piirin puheenjohtaja Esko Ranto ehdotti häntä puoluesihteeriksi.

Asunto- ja viestintäministerinä tähän asti erinomaisesti onnistunut Kiuru ei kuitenkaan ole tavoitellut puoluesihteerin tehtävää, vaan hänen tavoitteenaan nousta SDP:n varapuheenjohtajaksi ja jatkaa ministerinä. Tämä on myös ministeriinsä tyytyväisen Satakunnan piirin ensisijainen tavoite.

Ehdokkaita on sekä maakunnista että puoluetoimiston liepeiltä Helsingistä. Maakunnan miehistä kaksi on jo luopunut ehdokkuudestaan; Satakunnan piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen ja Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Arttu Uhlgren.

Vahvoina ehdokkaina pidetään kaksi vuotta sitten vaalin Jungnerille hävinnyttä SAK:n viestintäpäällikköä Reijo Paanasta sekä Metalliliiton kehityspäällikköä Markku Lainetta, mutta myös SDP:n Kymen piirin toiminnanjohtajalla Juha Kähärällä sekä Voionmaan opiston koulutuspäälliköllä Antti Jehkosella on kannattajansa.

Puoluetoimistossa aiemmin työskennellyt nykyinen Telan johtaja Markku J. Jääskeläinen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta, ja jos hän lähtee mukaan, hänelle povataan hyvää asemaa.

Kisaan on ilmoittautunut myös kaksi naista, puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Saija Karnisto sekä porvoolainen kunnallispoliitikko Marianne Korpi. Heidän asemansa kisassa on kuitenkin vielä avoin.

Jukka Vilponiemi

27.4.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva