Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

WinNova välttää lomautukset

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova aloitti YT-menettelyn tammikuussa kustannusrakenteen sopeuttamisesta toiminnan volyymiin. Hyvässä hengessä käytyjen neuvottelujen ansiosta koulutusyhtiön talouden tasapainottaminen pystytään toteuttamaan rakenteellisilla ja toiminnallisilla muutoksilla lomautukset välttäen.

 

Säästötoimenpiteet toteutetaan pääasiassa määräaikaisten työsuhteiden päättymisten ja luonnollisen poistuman kautta. Lisäksi nuorten koulutuksen opiskelijan lähiopetustuntimäärä lasketaan valtakunnalliselle keskitasolle. Opiskelijoiden työssäoppimisen ohjaamista organisoidaan nykyistä tehokkaammin, jolloin ohjausta varten opettajalle varattava työaika opiskelijaryhmää kohden vähenee.
Aikuiskoulutuksessa merkittävimmät säästöt muodostuvat määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä, eläköitymisestä ja työaikakorvausten (ns. ylitystunnit) antamisesta vapaana.
Merkittäviä säästöjä saadaan hallinnon ja organisaation keventämisestä. Myös nämä säästöt toteutetaan pääosin määräaikaisten työsuhteiden päättymisen ja luonnollisen poistuman kautta.
Ammatillisen koulutuksen taloudelliset toimintaedellytykset ovat heikentyneet koko maassa nopeasti. Valtion hallitusohjelmassa on sovittu ammatillisen koulutuksen rahoituksen leikkaamisesta. Leikkaukset alkoivat Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla jo vuonna 2011. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla leikkauksia toteutetaan vaiheittain vuodesta 2013 alkaen. Vuoteen 2015 mennessä leikkaukset ovat ammatillisessa koulutuksessa kokonaisuudessaan huomattavat, tämän hetken tietojen mukaan 10-15%.
Rahoituksen merkittävät supistukset sattuvat samaan aikaan kun ikäluokkien pienentyminen alkaa vaikuttaa koulutukseen hakeutuvien määrään toiminta-alueella. WinNovan, kuten kaikkien koulutuksen järjestäjien, on muutettava toimintaansa vastaamaan tiukentuvaa tilannetta. WinNovan taloudellisen tuloksen pitää olla positiivinen, jotta varmistetaan edellytykset koulutustoiminnan kehittämiselle, turvallisten oppimisympäristöjen säilyttämiselle ja investoinneille tulevinakin vuosina.
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää ammatillista koulutusta nuorille, aikuisille ja työelämälle Satakunnassa ja Vakka-Suomessa (Pori, Rauma, Laitila, Ulvila). Länsirannikon Koulutus Oy WinNova aloitti toimintansa 1.1.2010, kun Porin ja Rauman ammattiopistot, Porin Aikuiskoulutuskeskus ja Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Innova yhdistyivät. WinNovassa opiskelee vuositasolla n. 6000 opiskelijaa ja henkilöstöä organisaatiossa on n. 800.
Liikkeenluovutuksessa siirtyneellä vakinaisella henkilöstöllä on osakassopimukseen perustuva irtisanomissuoja vuoden 2014 loppuun saakka.

20.4.2012 11:40

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva