Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kansanedustaja Salonen: Kehysratkaisu merkittävä Satakunnalle

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää hallituksen eilen loppuun saamaa kehysratkaisua Satakunnan kannalta merkittävänä. Kehysratkaisun yhteydessä sovittiin valtion liikennepoliittiseen selontekoon liittyvistä liikennehankkeista ja toteutettavien hankkeiden listalle pääsi niin Vt. 8:n perusparannus kuin Rauman meriväylän syventäminen. Vt. 8 sai 100 miljoonaa euroa Pori-Turku välisen osan kehittämiseen ja Rauman meriväylän syventäminen 20 miljoonaa euroa.

 

– Olen erittäin iloinen, että maakunnan vaikuttajien kova työ on kantanut tulosta. Molempien hankkeiden toteutuminen on koko Satakunnan kannalta merkittävä asia, sillä ne parantavat olennaisella tavalla Satakunnan taloudellista kilpailukykyä tulevaisuudessa. Vt. 8:n osalta pitää vielä muistaa, että perusparannus lisää myös tien turvallisuutta käyttäjilleen. Tämä on erittäin tärkeää, koska nykyisessä kunnossaan se on Suomen onnettomuusherkimpiä väyliä, Salonen kertoo.
Hankkeiden merkittävyyttä Satakunnan kannalta lisää se, että tällä kertaa valtiolla oli vaikeasta taloustilanteesta johtuen kolmannes aiempaa vähemmän rahoitusta sijoitettavana liikennehankkeisiin. Hankkeiksi haluttiinkin valikoida erityisesti sellaiset hankkeet, joilla katsottiin olevan Suomen taloudellista kilpailukykyä lisäävä merkitys.
– Niukka kehysbudjetti nostaa entisestään näiden liikennehankkeiden arvoa ja merkitystä. Voidaan nähdä, että nyt hallitusta myöten tunnustetaan koko seudun merkitys Suomen talouden kilpailukyvyn kannalta. Raumalla seudulla on tehty paljon työtä sen eteen, että nämä hankkeet toteutuisivat. Työtä on tehty aivan viimehetkiin saakka, sillä neuvottelujen tiedettiin monien tärkeiden hankkeiden takia olevan vaikeita. Nyt jos koskaan on syytä kiittää jokaista asiaan vaikuttanutta. Turhaa ei myöskään ollut se, että ministeri Kiuru vieraili vielä helmikuussa Rauman satamassa. Jääkiekkotermein voisi sanoa, että joukkueena syötimme kiekon hänelle ja Krista laittoi kiekon maaliin. Loistavaa joukkuepeliä, jonka viimeisteli taitava maalintekijä. Nyt koko kotikatsomo voi onnistumisen vuoksi tuulettaa, Salonen iloitsee.
Hallituksen valmistelema kehysriihiesitys tule eduskunnan käsittelyyn 10.4. Lopulliset ratkaisut tehdään eduskunnassa tämän jälkeen. UA

23.3.2012 11:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva