Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hiukka ninko elävis kuvis…

Kuva: Hiukka ninko elävis kuvis…

Ussei pruukataa sannoo et hullu ilo o halpaa. Nii ja mikä muu ny oikeestas tänä aikan ennää halpaa onka?? Ei juur mikkää ja koko ajaa piretää vaa yl piänt painet siit, et jatkos kaikki tullee kallistuu entisestäs. Just tänäpä o pauhattu pensa hinna noussee jo kovi tyyriiks ja tiätty se myät sit moni muuki asja. Viikol ko poikkesi parturis klunituttamas nää harvat karvani, pahotteli oma parturini taksa nousuu, mut kyl mää stää jo osasi varrotakki. Ei silti luattoparturi o kulla arvone ja siit ränttää pittää kii.

Meinasi ny täs kumminki knaputel jutu tost halvast omal kohralleni sattuneest huvist täs talvel. Oltii menos anopi asjoil puarii ja mää jäinki autoo istuu siks aikaa, ko miäs pyyhälsi klappuines sissää ostoksil. Siin kaikes rauhas könöttäissäni katteli kaupast ostoksines tulevaa kahjaa ja funteerasi, ekko täs ny tarkenis vaik pual päivää, ni olis jo värkit koos vaik koko illa filmii.

Estiks melkei juaksujalkaa ryntäs nuaremmapualeine isä kahre piäne muksu kans. Mukuloil oli ostettu klunssit ja tiätty sit koht maksettuu ne, oli pakko saar ne suuhu. Voi että, ko mää pelkäsi niitte siin liukkaal kompastuva tikkarit suus ja pelkäsi se isänki plastiikkapussis olleitte klasiste kaljaputellei pualest, muttei hättää, ko päästii autoo. Sit oliki vooros vanha pari ja isot ostokset kunno kasseis. Heil ei ollu kiiruu kiärää ja sikko kassit oli saatu takafutlaarii, avas isäntä emännäl höövelisti auto ovet, helppas viä turvavyänki alkuu ja eiko menoks.

Kukas siält ny sit tulleeka, oikee fiiniks pyntätty frovva oravanahkoines taik mitä liä otust ollukka päälläs. Korkeekorkkoset saappaat ei millää tahtonu pittää siin jäätiköl ja minnuu pakkas väkisinki nauruttaa, mut koiti ol vaa tykönäni ninko e olis mittää nähnykkä. Oi oi piäni paksu plompsa putos maaha ja siinäkos oliki taiteilemist se yllöös saamises. Veikkasi et vissii piukka ja kappee pualhame teki tenä eikä oikee antanu vääristää. Ja sit ei avvennu auto ovi siin, ei sit millää ilveel ja meinasinki jo men helppaa, mut joku herra kerkes sin hättii ja ovi aukes sentää.

Ei ny iha toisisas kraiveleis kii mut melkei oli yks nuari pari, jol taisi ol tullu kärhämää jostai sisäl kaupas. Ne kailotti molemmat v-alkusii sanoi sarjatulel ja ryntäs ropposees, joka lähti ninko Euroopa omistaja parkkiplassilt, niät savu vaa pöllähteli. Olisko rahat ollu vähis vai mikä hee nii kuumaks sai, kysy vaa, enkä vastaust saa. Aika kulu eikä miäst viä kuulunu, ko oli träffänny siäl jonku tutu ja juttuu oli piisannu. Taisi ol juur se kertta, ko oli miäs kysyny enttiselt tyäkaveriltas et, onk se ny toril käyny merkatul kivelläs seisoskelemas ja juttuu vääntämäs?? Ei kuulemma käy ennää, ko ne jutut o nii kovi muuttunu harmilloisiks. Enne sentää muisteltii kui hianoo oli ollu niil komennusreisuil ja mitä kaikkee olika sattunu matka varrel… Ny o vaa kysymys siit, millai vatta o!p toiminu ja muut semmost vanhai vaivoist. Ei tua takkii ränttää ennää juur torireisuu tehr ainaka sillai pakiparraastas. No ne miäste jutut, ne ny kyl tiäretää…

Yks kunti viä jäi miäleeni siält. Se meni rahhaa vissiinki hakkee automaatilt, muttei löytänykkä mistää fikuistas pörssiis. Se käänsi siin fikkus alassui, penko povitaskus, piteli pöksyis reisis olevat fikukki tarkkaa, anto jo tillaa takan jonottaval ja sit karas autoos. Siält se pörssi vissiinki sit löyty, ko tryki pääst seiso taas siäl rahajonos kaikes rauhas..Tähä päätty nää mu jokuset elävät kuvani, jokka koiti miäleeni tallentaa sillaikaa ja enneko, miäs kasseines viime sentää tuli naama levveelläs. Oli tainnu siäl men jottai valla halval…

Kevätpäivätasaus ensviikol, niät oikeesti kevvääs ollaa…

Ulla H. Leino

16.3.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva