Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Turvaa tarjol…

Mitäs ny tol meinaat?? Turvatelefooni o ja melkone apuväline kaikil niil yksi viä kotonas kortteeravil, niil jokka saattaa tarvit helppii koska vaa ja äkspree. Meenki mummul freistattii jo tuffa kualemast astikka puhhuu, et semmone olis vissii tarpeelline vehje, muttei me saatu se suhtee asjaa yhtää ettiippäi. ”Kyl mää ny vaa koita pärjät ilma stää,” sano vanhus ja minkäs teet?? Kaikki ajallas ja sit seki aika tuli, et toise pualest oli vaa tehtävä päätös enneko o liia myähäst…

 

Sossust saatii hakupaperit, jokka sit asjallisesti kai täytettii ja hakemus turvatelefoonist!p lähti ettiippäi ja kylläki sit sillo jo hakija suastumuksel. Aika kulu ja anomus haki hyväksyntääs. Meil tuli sit tiato et mummu o vehkee käyttöös ansainnu. Sattu kumminki just ollee sillo lasareetis, mut koht kottii tultuus sovittii se telefooni asennus. Miäs meni föllii varmuure vuaks, et kuuli ja ne oortelit millai sikko appu tarvitaa o viisast toimii. Se vekotin tällättii tampuuri pöyräl ja yhristettii välikappaleel pöytätelefooni johtoo. Sit rantteesee vaa knappiranneke ja sil selvä. Kaikki tuli klaariks ja sit saatii viä paperil präntätyt oortelikki siin samal. Jos tullee joku hätä, jost ei itte selvii ni sit vaa painetaa knapist rantees ja koht koko huushollis kaikuu kysymys, et onk joku vial. Sihe sää voit sit vastat mis satukki ollee vaik päälläs pystös. Hyvä systeemi sano mää ja meilläki huali hiukka helpottaa, ko mummu o ny turva takan… Laihas ranttees se laite ei ollu kuulemma oikee hyvä ja se vahetettiinki kaulas killuvaa, joka tuntu koht paremmalt. Nii i paremmalt, ko vaa muistaa se koht aamul tällät kaulaas yäpöyrält. Meenki mummu roikotin o ussei ollu jossai pöyräl, jost o sit hänt ina kloosuttukki, konnei siit pöyräl ol mittää hyätyy, jos vaik veesees liukastuu.

Ne muute koesoittaa ain sillo tällö, et kaikki pellaa ja hyvä nii. Yks päivä anoppi oli freistannu saar uut voipurkkiis auki ja siin hösäs oli vahinkos vissii sit painanu hälytint. Koht se noteerattii ja siält kuulu kysymys et onk joku hätä?? ”Ei mukko voipurkki o nii tiukas, et tais knappi siin painuu pöyrä reunaa oli mummu torennu. NO onnee sit vaa se aukeemise suhtee oli toivotettu. Tälläi kuuluu monel muul käynee, et vahinkos tullee painaneeks, muttei siit suurempaa harmii, ko varmistus vaa. Jaa et maksaak se vehje ja tulleek se käyttö tyyriiks taitaa joku jo miättii?… Kyl siin o perusmaksu ja jottai käyttökului tilanteitte mukkaa, muttei se ol juur mittää se turvallisuure rinnal ja mikä ny ei maksas…

Täs tuanaas yhten aamun mummu telefuneeras meil torete et, ”O nii heppuli olo, kaikki paikat värisee eikä henkikä kunnol kulje.” Miäs käski painaa ny knappii koht, ko se ina kestää enneko me Poris ollaa, vaik koht lähretäänki. Mummu paino ja mitä sit liä ittestäs heil klaarannu, e tiär, mukko me ryysättii sin pihhaa, ni samal just ampulanssi perutti pihast poies. Kyyti päivystyksee oli alkanu ja apu oli likel, et tälläi se sit toimii.

Siäl me sit varrottii aulas pari tuntii et päästäs näkkee mis ny mennää?? Paljo oli kahjaa kippeen ja sööterskat karas ettiittakas siin huaneitte vällii ja tämä täst joku huurettii sissää. Väki vahettu ja lissää lonsos… Ei mummul suurempää hättää siäl maates ollu, otettii kokkeit ja vahetettii sisätautiseks potilaaks, ko jottai oli kuulemma kumminki vinos. Mee lähetettii kottii ja ehtoosti potilas kyytättii sit kaupunkisairalaa, ninko orotettavis oliki ja se onki sit jo taas iha eri juttu.

Monest aurinkosest päiväst virkistynneen toivo kaikkei tee pysyvä näil liukkail pystös, kyl se pia täst…

9.3.2012 09:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva