Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Stää sattuu, häksyleeraus vaa…

Voi veljet, kyl kaikellaist voi sattuu. Jokasel meist tullee hetkii, jollo ei tiär naurasko vai porraisko?? O tämä mailma sukkelaks menny, ko kymmene senti klummi takkii ränttää tällät posti kuljetettavaks karhuumapreivi oikee kaks plariseks präntättyn, ko se olis valla fiksustikki voinu hoitaa. ”Ei vahinko tul kello kaulas”kuuluu vanha sanonta ja pittää kyl paikkas. Ussei silti hälytyskellokki pakkaa soimaa, ko olet jottai mistaakii juur tekemäs ja pääset ajois sentää hättii. Tiatokoneki pruukaa älähtää koht, jolses ol jämpti niät trykfeelikki tullee sit siin reeratuks…

 

No yhten päivän ko tultii kottii oli postilooras laskui lisäks yks ouro näköne preivi miähe nimel. Mää kysyinki koht et mitä siält Ecolaattorilt ny tullee?? Laskuus ne kinnuu ny meilt valla perintätoimistol uhkaille.. Eksää sitä ol maksanukka vastas miäs mul kysymyksel.? Vissisti ole, tiuskasi ärreen ja hynttyyt päältäni heitettyy karasi koht vinttii konneel tarkastaa maksetut laskut. Siin varrotes tiatokonnee ja panki sivui aukeemist kerkesi kyl funteeraa itteni maa rakkoo, et mimmone hapakuuke ja honttantoora must oikee o tullu eikä itteni hutapeijaks leimaaminenka kaukan ollu?? Panki plarilt näi koht, et iso yli neljäsara euro lasku o maksettu iha ajallas, ninko kyl muistinki. Mu kiukkuni kasos jo melkei yli äyräitte ja hoksnokkani oli täysi nollas. Siin oli miäski sit jo lasku käres mu peräsäni vintis ja tarkemmi syynättyys huamaaki, et kymment senttii ne karhuu täl pläihkeel laskul. Kymment senttii…

Jaa et kui sit? Ne sentit laskus oli ollu 58 ja mää hurihaittu ny sit kai oli kattonu vääri taik painanu viäreist knappii konneel ja maksanukki 48 senttii. Evvaa millää ymmärtäny et semmose firma ränttää perrii kymment senttii erikses, ko se olis hyvi voinu vaik tällät seuraavaa hualtolaskuu. Pellootel ny vanhoi ihmisii tollai ja turhapäite. Samatiä mää se sit konneel maksoi ja kui ollakka, ei se pankki eres nii piänt maksuu hualinukka, alin maksettava verkkopanki kaut klaarattii oleva 17 senttii. Mää maksoi se ja saivat siin sit seittämäsenti hyvitykse harmilles mu häksyleerauksestani.

Must vakutusyhtiökki siirtelee yli-!p tai alimääräsii summii tulevii räkninkeihi, jos vaik vahettaa keske kaure jottai vakutust ja ainaski meil o ain pelannu.

Miästäki kai kismitti tää asja ja telefuneeras sin firmaa…” Meil o semmone prokrammi, joka plokkaa joukost maksamat jättäneet” oli hee vastaukses. Niimpä, fiini o hee systeemis, jolsei siin eres preivii kuaree tälläämises ihmist tarvit.

Sanotaa klummeist sillaiki et”sattuu stää paremmissaki perheis”, ni miksei sit mul tavallisel tallaajal sais???

Toinenki mu pellootanu juttu täs sattu, ko oli makutuamarin kampraati ostais frekkaa. Mää trannuu häne suurt kassiis, ko mennää portaisii. Jostai kuuluu kilinää, mut tuttuni vaa tottee et,” kyl tääl ain jossai kilisee”. Sit karraa puatipuksu mee perrää ja ihmettellee, et olik siäl viä toinenki hälytin? Mennää kasseinemme sihe allaas tiskil ja maksettu frekka kiaputellaa ympäriis ja löytyy se siält. Myyjä viä syynää pääovest meno varmuure vuaks ja kaikki o hyvi, hälyttimet tyyriist ostoksest poistettu. Täs e kerriinny viä kunnol pelläästyy, mut jos oltas päästy se kans ovel astikka ni olis tainnu syrän topat. Tarkkuut tässäki tarvitaa myyjilt ettei rehelliset kuntit saa harmii. Hyvä kyl ne hälyttimet, et saaraa kaiffarit kurrii.

Helmikuust o hypätty jo maaliskuuhu ja valo voima o valtava…voiraa.

Ulla H. Leino

2.3.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva