Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen: Kohtuus palautettava yhteiskuntaan

Kuva: Urpilainen: Kohtuus palautettava yhteiskuntaan

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen peräänkuuluttaa kohtuuden palauttamista suomalaiseen yhteiskuntaan. Hän vaati SDP:n puheenjohtajapäivillä Vantaalla mm. määräaikaisen uuden veroluokan lisäämistä yli 100 000 euroa vuodessa ansaitseville.

Urpilaisen mukaan talouspolitiikan suuntaa on tarkistettava ensi kuun kehysriihessä. Hän muistutti, että Suomi selviää vain ja ainoastaan kasvulla.

- Tätä ahdinkoa ei säästämällä nujerreta. Päinvastoin liian raju säästäminen vain pahentaisi tilannetta. Kultainen keskitie on työllisyydelle ja oikeudenmukaisuudelle paras vaihtoehto. Työllisyys tarvitsee kannustimia. SDP:llä on mahdollisuus koota palkansaajien ja pienyrittäjien allianssi työllisyyttä tukevan verolinjan taakse.

Hänen mukaansa niiden, joilla on runsaasti tuloja ja varallisuutta, on perusteltua osallistua nykyistä suuremmalla osuudella yhteisiin talkoisiin. Yli 100 000 euron kerholle on lisättävä määräaikainen uusi tuloveroluokka on Urpilaisen mukaan solidaarisuusvero, joka on yksi SDP:n tavoite kehysriihessä.

Urpilainen muistutti puheessaan, että vyötäkin on kyllä kiristettävä, mutta ei niin tiukalle, että kasvu ja työllisyyskehitys tukehtuvat.

- Siksi nyt on sanottava selvä ”ei” niille, jotka vaativat kasvua ja uusia työpaikkoja tukahduttavaa viiden miljardin euron sopeutusta. Sama ”ei” on sanottava myös niille, jotka tarjoavat tyhjiä lupauksia ja tekemättömyyttä eli velkaantumiskierteen syventämistä torjumalla kaikki säästöt.    

Urpilainen mukaan kehysriihessä on sovittava rakenteellisista muutoksista, joilla vahvistetaan Suomen tulevaisuutta ja pienennetään kestävyysvajeeksi nimettyä pulmaamme.

- Tärkeintä on pidentää työuria vähentämällä työttömyyttä, erityisesti nuorten ja ikääntyneiden työttömyyttä. On myös parannettava työelämää, jossa nykyisin tuhannet suomalaiset menettävät huonon johtamisen ja huonon työkulttuurin johdosta mielenterveytensä joka vuosi.

Urpilainen otti puheenjohtajapäivillä voimakkaasti kantaa kohtuuden arvon palauttamiseen.

- Meidän on palautettava kohtuus arvoonsa suomalaisessa yhteiskunnassa. Tarvitaan muutosta eettisempään markkinatalouteen, konkreettisia toimia reilun kilpailun ja oikeudenmukaisen talouden vahvistamiseksi. 

Myös Finnairin toimitusjohtajan asuntokaupat antoivat Urpilaisen mukaan väärän kuvan siitä, mikä on oikein.

- Omistajaohjauksesta vastaavalta ministeriltä tarvitaan nyt uudet, selkeät ohjeet, joissa valtionyhtiöiden palkitsemisen ja henkilöstöetujen periaatteet käydään lävitse. Näin puurot ja vellit pysyvät jatkossa erillään. UA

27.2.2012 10:35

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva