Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lakia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä halutaan tiukentaa

Kuva: Lakia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä halutaan tiukentaa

Eduskunnassa käsiteltiin torstaina raumalaisen kansanedusraja Kristiina Salosen (sd) lakialoitetta, jossa halutaan tiukentaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevaa lainsäädäntöä ja erityisesti tuomioistuimen velvollisuutta ilmoittaa tuomioistaan työnantajalle. Aloitteen pontimena on Rauman tapaus.

101 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen. Kansanedustajat vaativat muutosta nykyiseen lainsäädäntöön, joka mahdollistaa seksuaalirikostuomion saaneen työskentelyn lasten ja nuorten parissa.

Lakialoitteessa esitetään, että tuomioistuimen velvollisuutta ilmoittaa ratkaisuistaan työnantajalle tarkennetaan, mikäli henkilö työskentelee lasten kanssa ja tulee tuomituksi lapseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta.  

Taannoin tuli Raumalla julkisuuteen tapaus, jossa lasten seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä tuomittu henkilö oli pystynyt jatkamaan työskentelyään kunnan nuoriso-ohjaajana tuomionsa jälkeen. Tuomio paljastui työnantajalle vasta sattuman kautta kolmen vuoden kuluttua tuomion antamisesta. Kolmen vuoden ajan nuoriso-ohjaajalla olisi ollut mahdollisuus työnsä kautta hyväksikäyttää lapsia. Tämä olisi voitu estää, jos tuomioistuin olisi ilmoittanut tuomiosta työnantajalle.

- Lasten ja nuorten turvallisuus ei saa olla kiinni sattumasta. Lainsäädäntömme tulee olla sellainen, että joka tilanteessa lasten ja nuorten turvallisuus on etusijalla, kertoo Salonen.

Tuomioistuimilla on nykytilanteessa velvollisuus ilmoittaa tuomioistaan, mikäli tuomittu työskentelee virkasuhteessa. Tällä hetkellä lasten ja nuorten kanssa työskentelevät nuoriso-ohjaajat ja sosiaaliohjaajat työskentelevät kuitenkin toimessa, joten ilmoitusvelvollisuus ei koske heidän saamiaan tuomioita. Sama koskee yksityisellä ja järjestöpuolella työskenteleviä.

- Korjaamalla lakia siten, että tuomioistuimilla on ilmoitusvelvollisuus riippumatta työsuhteen muodosta, voidaan varmistaa että kaikki tapaukset tulevat välittömästi työnantajien tietoon. Näin voimme parantaa lasten ja nuorten turvallisuutta aikaisempaa paremmaksi, lausuu Salonen. UA
 

 

24.2.2012 08:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva