Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Musiki lumois…

Kuva: Musiki lumois…

Just sillai vois sannoo, ko taas kerra o saanu kattel ja kuulustel musikaalii Rauma teatteris. Saanu ol mennee mailma ja miksei nykysenki turvallises haaveitte täyttämäs elämäs fölis reiru tovi lavvantai ehtoosti. Mitä olis elämä ilma haaveit ja ninko se musikaali My Fair Lady ohjaaja sannoo et ilma haaveit ei ol tulevaisuut. Ei ni…

Kui sin Raumal johkaannuttiinka sit?? No Kotei pualest yhristys teki sin retke ja kui ollakkaa taas oli niit, jokka joutu perruu reisus ja yhristykse rautafrovvat Raija ja Laila sit kauppas piletit meil, et saatii onnipussi täytee väkkee. Harjavallastakki hajettii viä yks föllii ja sit paineltii kohti Raumaa mee rakast krannikaupunkii. Se piletti sisälsi viä syäminkikki siäl peril Vanhas Raumas semmoses Vähä Talpo nimises ravintolas. Meit passattii siäl ninko ainaski piispaa pappilas ja ittekuki oli jo etukättee saanu funteerat kumpaa ottaa, joko lihhaa tai kallaa. Hyvvää oli ja kaffeekki kerriittii ryystää ja pöökäämäs käyr enne teatterrii mennoo.

Punaste samettiste kartiineitte avvettuu oltiinki jo koht hiukka hämäräl ja salaperäsel karul, jos kukkasflikka Elisa koitti kaupat kopparistas nunnui sivutte kulkijoil. Flika kiäli oli krovvii ja murteist ja sekos sit äkspree yllätti itte herra Hikkinssi kuulustellee moist sil korval ja siit sit juani jo alko kehittyy. Ei se osannu!p Hikkinssi värtteerat sillai murret, ko ny pruukataa vaa väjevänkäl tykkäs opettaa Elisa flauteeraa fiinisti ja siin samal viisat, millai kuuluu fiksusti käyttäytyy. Aika kovil flikka joutu, mut ninko sanotaa et tyä tekijäs opettaa ja ahkeruus palkitaa ain. Sillai nykki sit!p viime.. Laulut raikas ja soitto soi. Perttu kapellimestarin porukkoines anto väje salis nauttii. Ykski frovva sano et vaik tälläis silmäs kii ja kuulustelis vaa, ni…

Elisa laulut tuntu iha syrämmes astikka eikä silti juurka taa jääny itte Hikkins eikä se Elisaa nii ittelles halunnu yks friiaripoikaka, jonka lauluu olis kuulustellu viä enemmänki. Ei passaa unhottaa roissii, törkyst sanavalmist roskakuskiika se Elisa issää. Sitä joka omil avuillas joutu taik pääsi iha rikkaaks perijäks eikä sekkää nii häävii sit ollukka. Hauskaa oli niil siäl laval eikä yleisölläkä aika yhtää pitkäks tullu. Niist lavasteist mää ja tykkäsi ja siit tost vaa meininkist, ko yks jos toinenki veteli kartiineit sin ja tän ja taas oltii uures ulottuvuures tai millai se ny ilmasis. Roikit katuväjel oli ninko just, huivikki nii sävy sävvyy ja sit ne fiinit klänninkit ja kostyymit oli viimise pääl nii funteerattui ja nättei. Ja ne skrollat, ei ollu raumalaine nypläyskä jääny huamioo ottamat ja kaiteiski oli mu miälestäni jottai pitsiplänttei. Meikäläise makkuu ja mone muunki kuuli kehuva koko hommaa. Kotimatkal sit sulateltii saatuu kulttuuripläjäyst ja tytyväist tuntu popula oleva.

Mikäs siin oli viä tunnelmoires, ko meilläki oli samal menny hissukses taas yks hääpäivä. Kyl se vuasi nii äkkii vaa ain mennee. Mitä vanhemmaks tullee se pikemmi aika kulluu kyl iha oikeesti,vaik joku viisas ny just koitti aviisis väittää vastaa ja oikee perustellakki väittämäs. No, ko aika hälläki tehtäväs tekkee ni kyl kai viä miäli muuttuu.

Tätä knaputelles kuuluu rarjost tualt takkaa melkone nauru krakotus, ko kaupunkil o jossai ystäväpäivätempaus nauru merkeis. Siit tullee miälee ny koht pariki tokasuu naurust: ” tyhjä naurajast ei koskaa kunno miäst tul ja et nauru pirentää ikkää”…!p Nii i, hymys sui o elämä kumminki helpompaa.

Pyhän o laskiaissunnuntai, niät ei mukko mäkkee vaa ja laskiaispullal suu makkeeks…

Ulla H. Leino

17.2.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva