Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jännityst ilmas…

Kuva: Jännityst ilmas…

Kui ni?? No nua presitentivaalit pakkaa pääl ja ihmiset kiahaa kaupunkil kaikemailma kissaristiäisis et eres vilaukselt näkis jonku taik vaik kaikkiki ehrokkaist iha naamakkai. Eikä meriaka toiseks ol jääny ehrokkaitte paijjaamises se paremmi ko hiillostamiseska. Kyl stää ny piänemmälläkki vouhotuksel yks pressa maaha saaraa ja voiraa sannoo et taas o maas rauha ja ihmisil hyvä tahto kai…

Tua vanha anoppini ja mukuloitte mummu meinas ettei ennää menis äänestää, ko o elämäsäs jokakikiset vaalit äänestäny, mut kyl me hänt maaniteltii ja luvattii kärrätäkki pyhän iha äänestysplassil astikka. Muisti muute kullai isä sillo hänt nuaren flikkan ensmäist kerttaa äänestämmää mennes oli viisannu, et se viiva o sit verettävä suaraa, käsi ei saa värist. Se kertta oli äänestetty Harjupää vanhal koulul siin pahas mutkas. Seuraava äänestysplassi oli sit Toijoe vanha koulu, jota ei ennää olekkaa, ko se jäi aikanas uure koulu al. Kerra oli anoppi äänestäny Cynneuksekoulul ja loput kerrat sit lyseos siin kaupunkil. Ei mar, oli vanhukset kokkeillu ennakkoo äänestämistki kerra Promenaarikeskukses. Ei niit loppui lopuks kovi montaa eri plassii ollukka, vaik luulis toho ikkää mahtuva ny sentää. Ei mekkää ol äänestetty ko neljäs eri äänestyspaikas ja kerra pääpostis ennakkoo ja ain o käyty ja nykki pyhän flakui fleijates taas mennää. Oikeus antaa äänes ja ol vaikuttamas omalt piänelt osaltas Suame tulevaisuutee ja oikeus sit ina vaik purnatakki, jolsei kaikki men ninko pitäs.

Millai se oikee ehrokkaa sit vaa itte kuki ossaa valkat?? Sihe o vaalimasinat pyäriny ja pyärittäny sul reeraa ommai miältymystes mukkaa ehrokkaa. Ei mukko semmone, jolses omal terveel järjel ossaa kaivaa knupistas itte nimmee ja nummeroo paperikalapul tällättäväks ja purotettavaks sihe vaaliuurnaa.

Mul opetettii nuaren, et naise asjoi ajjaa ain naine paremmi ja o täs ny viimitteet 12 vuat nähty kui naine o presitenttin tosi hyvi pärjänny ja tasapualisesti meit kaikkii hyysänny. Saas nähr sit millai nua naisehrokkaat ny pittää pintas vaaleis, konnei ainaka kallupit ol hee pualellas ollu juurka?? Käyrää ny täs viä nua tyrkyl olevat ehrokkaat läpi ja soo sit siin… SARI aika topakka flikka vaa ja iha tiätäväine noist vaikeemmistki asjoist ja tällänny kunnol kampoihi noil miähisil erustajil. Vaikuttaa valosalt ja kiltilt luanteeltas eikä vissii juur turhii flauteeraa. Sit EEVA, et pääsee naiset esti ninko pruukataa sannoo vaik heikoil jäil, joil ei ny muute miälisurminka ol menemist. Hänest ei oikee kai tykät, ko o kuulemma ina leuhkaa sorttii, tiär hänt. Ei kai ny nii helppoo elämää sunka neljä mukula yksihualtajan ol eläny ja mailmal töit tehny? Sit mee PAAVO pöö…Pöö vaa ittelleski! Ei mittää hättää. Ei ni, ko asjoil o tapan ain lutviintuu. Hyvällaine ja hööveli isälline jörrikkä. Tiätää ja paljo, mut tua ikä taitaa ol se, ni just se.. Sit TIMO, miäs, joka pualestas esimerkilläs luppaa hoitaa hommaa. Men ja tiär?? PAAVO A. nuarte miälee ja piänel kokemuksel koittaa kurottaa yllöös. Satakunna vävyki viä.. Seuraavan o PEKKA, no herrasmiäs kyl, mut kel viarailuil nunnupuska sit törkätää?? Mikä vitsi PAAVO V., ei mu makkuuni sano suaraa. Ja sit SAULI, hänki muijas ninko jokuset sannoo o Porist löytäny ja fölliis kraapannu. Saakoo siit meikäläise symppatiat, ko rehellise körilää viittaa hänki harteillas trannuu.

Noist me, jokka viä pyhän äänestettää sit omamme valkataa ja jäärää vartoo tulleek siit kyl toine kiarros, ninko aunioittaa ja kallupeis lukkee…

Ulla Leino

20.1.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva