Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Viime viikonloppuna päätökseen saatu maastohiihdon Tour de Ski antoi jonkinlaisen kuvan Suomen tämän hetken hiihtotasosta. Tosin nyt pitää huomata, että kokonaiskilpailujen voittajat hallitsevat hiihdon kaikki osalajit niitä sprinttejä myöten. Ja viimeinen Val di Fiemmen Alpe Cermis erotti lopullisesti jyvät akanoista.

En voi mieltäni malttaa, mutta jotenkin säväytti kun suuri ja mahtava Norja on edelleen ilman Tour de Skin kokonaisvoittoa sekä miehissä että naisissa. Suomella on sentään ollut Virpi Kuitunen ja kai Aino-Kaisa Saarinenkin on menestynyt, vaan hän oli tänä vuonna liian kiihkoissaan ja korskui jo lähtöviivalla parhaat energiat. Ei ollut kokeneen hiihtäjän tapaista.

Itsevarma Marit Björgen ilkamoi, kun osuuksien jälkeen Justyna Kowalczyk piteli jääpussia polvessaan. No Marit itse oli vetänyt henkosensa piipusta jo ennen kilpailua! Niinhän se on, että yleensä huippu-urheilijaa tohtoroidaan vasta kisan jälkeen. Björgen tekee sen ennen kisaa. Mitä lie Marit ajatellut kun Justyna karkasi loppunousussa?

Eikä kestänyt myöskään Petter Northug. Hänelle karmea kokemus taisi olla, kun Ruotsin Marcus Hellner viuhui loppunousussa ohi ja Dario Cologna oli jo voittajana maalissa. Sekä Cologna että Kowalczyk ottivat jo kolmannet kokonaisvoittonsa Tourilla. Ovat siis sveitsiläinen ja puolalainen! Mihin pohjoismaisten hiihtolajien valtikka onkaan siirtynyt? Kysymys on lähinnä norjalaisille. Turha enää rypistellä kun kauden pääkilpailu on käyty ja tähän piste.

Krista Lähteenmäki oli Tourin paras suomalainen. Jos jätetään edestä pois Kowalczyk, Björgen sekä Therese Johaug, niin sitten tulikin seuraavana nuori sekä sisukas Lähteenmäki ja ansaitsi kisasta monen eläkeläisen vuositulojen verran. Hyvä näin, sillä perästä varmasti kuuluu.

Maailmanmestari Matti Heikkisen ei ehkä kannata rääkätä itseään tällaisissa kisoissa. Happo nousi Alpe Cermisin kuudenneksi nopeimpana, joten hänen kannattaa jatkossa unohtaa nuo sprintit ja keskittyä kunnon maastohiihtoon. Tosin ei suurpujottelurata ”väärinpäin” ole maastohiihtoa.

Sami Jauhojärvi oli Tourilla jotenkin pois tolaltaan. Ei tullut puhettakaan entiseen malliin, mutta Suomen ehdottomasti parhaimmistoon Musti kuuluu. Tourilla nousi esiin nimi Ari Luusua. Ei toki siellä kärkipäässä, mutta kyllä jotenkin aisti, että tästä miehestä kuullaan vielä iloisiakin uutisia.

Voi olla, siis on mahdollista, että suomalaishiihtäjä nähdään vielä ennen Juhannusta maailmancupien palkintopallilla.

Jarmo Liuhalan Kiikarointia kokonaan 13. tammikuuta Uudessa Ajassa

13.1.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva