Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Myös SDP:n Urpilainen kiristäisi rikkaimpien verotusta

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tukee presidenttiehdokas Paavo Lipposen Porissa esittämää vaatimusta vauraimman kansanosan osallistumisesta aiempaa suuremmalla osalla taantuman taakanjakoon. Hänen mukaansa tässä vaikeassa taloustilanteessa on eettisesti ja taloudellisesti oikein kiristää niiden verotusta, joilla on kyky kantaa tuo välttämätön lisärasitus.

 

SDP:n puoluehallituksessa torstaina puhunut Urpilainen huomautti, että tasaisempi tulonjako on tutkitusti sekä kilpailukyvyn että sosiaalisesti eheän yhteiskunnan tae.

- Haastan muut hallituspuolueet ja presidenttiehdokkaat keskusteluun Suomen suunnasta. Miten taantuman lasku jaetaan oikeudenmukaisesti? Ovatko muut puolueet ja ehdokkaat valmiita verotuksessa todellisiin toimiin, joilla suurituloiset ottavat oman osuutensa kannettavakseen. Tästä on kehysriihessä kysymys.

Urpilainen muistutti, että sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus edellyttää velkaantumisen kasvun pysäyttämistä. Leikkausten vaatijoilta hän peräänkuulutti malttia.

- Valtiovarainministeriön ja useiden tutkimuslaitosten täksi vuodeksi ennustama kasvu on hentoa. Me emme saa omin toimin tukahduttaa tätä kasvua. Edessämme on tarkan euron paikka.

Jutta Urpilainen lähti tällä viikolla näkyvästi tukemaan Paavo Lipposen vaalikampanjaa. Vaaleissa on hänen mukaansa kyse arvovalinnoista.

Urpilaisen mukaan Euroopan oikeiston velkavetoinen seikkailupolitiikka on ajanut valtiontaloudet vaikeuksiin koko maanosassa.
Kaipuuta oikeudenmukaisuuteen ei ole kuitenkaan onnistuttu hänen mukaansa puristamaan eurooppalaisten sydämistä.

- Kamppailu uusliberalistisen ja oikeudenmukaisemman politiikan välillä jatkuu. Mitä raskaammiksi ajat käyvät, sitä tärkeämpiä ovat arvovalinnat. Niistä on kyse myös ensi viikolla käytävissä presidentinvaaleissa. Nyt kuten viime eduskuntavaaleissakin äänestetään oikeudenmukaisuuden ja ahneuden, yhteisöllisyyden ja itsekkyyden, tasa-arvon ja eriarvoisuuden välillä.

Urpilaisen mielestä historia tulee nostamaan Paavo Lipposen korkealle suomalaisten suurmiesten joukkoon.

UA

13.1.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva