Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pata passaili vuare vaihtees…

Kuva: Pata passaili vuare vaihtees…

Voi kuulkaa, kyl vanhakki nuartuu, ko pääsee kattoo jääkiakkomatsii oikee paikapääl. Eikä stää faarttii kyl millää telkust näjekkä, ei sin päinkä, soo iha uskomatont se meininki siäl kaukalos. Nii harvo vaa tullee lähretyks, vaik tykkäiski. Ny poikkes enne jouluu meil semmone pukki, joka tiäsi isäs ja äitis ilahtuva piljettilahjast ja viä senki et siit ei jää mukko hyvä miäli vaik hävittäski, ninko sit muute käviki.

Oltii ensmäiste joukos hallii menos ja varrottiinki tryki jo siäl sattees. Viisattii piljetit ja sit mee siin kopeloitii ninko turvasyynin ettei ol ”ommii evväit” fölis. Plassi löyty koht ja sit vaa varrotaa. Tuamarit siäl jo jääl luisteli ja hokkareitas änträs reeraa ja taisi testat pittoo?? Pellaajat tuli lämmittellyy ja pyäri aikas ninko väkkärät siäl kaukalos omas päässäs kiakkoines, joit oli kasapäi jääl. Aika loppu, kypärät jäi sin pellaaja-aitioo putsplankkii tällättäväks enne peli alkuu. Kaks hellyttävvää pikkust plokkas kaikki kiakot jäält ja jääkone pääsi faarttii, niät koht jää kiilsiki klanssattun. Väkkee lonsos koko ajjaa sisäl ja jännitys kohos. Jää tuli reeraa, maalit kii plasseilles ja punamustat flakut fleijas jo pikku knöösei käsis. Valokki hämärty siin jossai vaihees. Tuamarit syynäs viä maalit, et kaikki oli ninko pitiki ja huuma sai alkaa.

Estiks luisteli viaraat framil ja ina kuulu puuaust, mut sit puffahti savvuu siält nurkast ja sakkee savu läpi luisteli Ässät yksitelle ja faarttil melkoses pauhus illa yleisö(n.4200) hurrates ja ny jo suurtenki flakui fleijates siäl seisomakatsomos. Tryki aikaa sit ne kaikki pellaajat viä pyäri taas omil kenttäpualiskoillas ja sit äkspree koko popula siirty sivvuu, nii aitioo, ko se etteeki, joho jäi sit ne estiks jääl trumffaavat. Kypärät päähä ja nime kuultuus, maalivahti ja sit muut omil plasseilles kentäl. Pitkäsäärine flikka toi kiako keskel oleval tuamaril ja eiko menoks… Voi stää meininkii. Kirkkais valkeis ja melkoses mökäs aljettii, mut siin se sit oliki. Kaks errää Ässii viätii ninko pässii narus eikä meikäläiste pelis ollu mittää hihkuttavvaa, viaraat jylläs täysil.

Tauol piänet pellaajat, tosi piänet freistas ampuu kiakkoo maalii, ninko rankastuslaukaust, mut jännittäis huanol menestyksel kylläki. Yritys hyvä kymmene!. Samal ko jääkone taas putsas jäät, lenteli siäl reklaameil kirjottu kauko-ohjattava ilmalaiva ja penskoil oli hauskaa. Kaffee-ja makkarajonois piisas sehlinkii ja väki tuntu kyl tytyväiselt mut maalei ny vartoovalt. Toine tauko oli ja suurt priamaa, ko taitavat, tyylikkäät nuaret muarostelmaluistelijat luisteli lyhkäse kilpailuprokrammis näytil ja jääkoneki hoiti hommas, niät sit taas pääsi jääkiakkoilijakki tosi toimii jo kolmannes eräs ja ns. viime hetkel. Ain jossai välis reklaameitte aikan pari nättii vähäst flikkaa luisteli piänte kollais kans ja putsas pellaaja-aitioitte erusta lumisakast.

Viimine erä ja Ässäkki sentää heräs ja sai pelliis kulkee jollailai. Ny mentii pääst päähä melkosel rytinäl ja kauheet tömäykset plekseihi sai melkei kanalihal, ko ain pelkäs, et ny sattu ja tost ei!p pääst piänel kippeel. Eikä päästykkä, ko yks ässäläine loukkas ittes ja joutuu kavva kai ollee pois pelist. Täs stää sit oltii puhtaa kaula kans, aika loppu keske ja hävittii niukasti, ko viaraat huitas viä tyhjää maaliinki yhre kiako ja soli siin. Aika tarkkaa kyl kiakkoo muute saa seurat ettei saa kiakost, jos se öksyy yli laira, ninko nykki ainaki pari kerttaa siin mee kohral. Täs ny se joka mul jäi miälee ja jottai ole voinu ymmärtää väärinki, ko kuulutuksist e saanu mittää selvää, tuli lujjaa ja kaiku sevotti viä puuroks, mut näji kyl hyvi.

Uut puhtii vaa tulevii koitoksii Ässil ja terveit päivii ny kumminki.

13.1.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva