Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Enkeleit näkyvis…

Kuva: Enkeleit näkyvis…

Enkeleit, onk heit kysytää siin yhres suasitus lauluski ja vastaus kuuluu et ainaski tollai loppuvuarest pakkaa enkelit ollee valla muari huipul.

Viattommai laste päivä perinteitte mukkaa taas porilaisis kirkoiski oli enkeli jos toinenki valkoses, hoppeisel rimpsul vyätetys pairasas liikkeel. Ja mikä viktine tunnus ja enkeleil, hoppeereunaset muhkeet siivet, kranssi vallattomil kutreil ja se valloo sympoloiva kynttylä kaikil käres…

Yks mee joulukirkoist o just tää enkelikirkko koht pyhhäi jälkee siin välipäivän. Kirkkoo vahetettaa kullosenki tilantee mukkaa ja ny taas ninko ussei enneki oltii Ruasniäme nätis, tunnelmallises piänes kirkos. Lyhryt ulko-ovel kynttylöines anto jo tulijoil osviittaa siit, mitä tulema piti. Väkkee kerräänty pikkuhiljaa ja toolit täytty. Enimmäkses oli semmosii nuaremmapualeisii familjoit, mut kyl meit ikäimmeisiiki sentää. Monil oli joku oma pikkuenkeli siin kulkuees ja meiltki tiukattii, et onk mee ommii fölis?? Ei ollu ja mee jälkikasvu oliki menny kaupunkis kirkkoo enkeleit syynää ja muistelee ommii enkeliaikojas.

No kello tuli kuus ja tilfälli pääsi alkuu hämärretys kirkkosalis, jos paksut arventtikynttylät palo ja jouluset nunnut ninko kommee joulukuusiki oli framil tunnelmaa tuamas.Kanttori alkumusikki herkisti väje ja ne kaikki piänet enkelit, jokka jo riamukiakaleis vartos pääsyy koko kansa ettee sin alttaril. Kuulusteltii tervetullootoivotus, veisattii virsi ja sit oli niitte enkelte vooro. Reeraa harjoteltu systeemi mukkaa enkelit hissutteli ina toisiis töyttäille nätteinäs ja tyyriinäs omil plasseilles ja sit koko plutuna laulo nii herkä ja passeli laulu ”Jumalan kämmenellä”. Kirkkaat hiukka alkuu arraakki muksui äänet täytti kirko ja kaikki isät ja äitikki filmas jälkikasvuus. Totkai… Mikä se poonumpaa ko sit vuasie pääst kattel niit, ninko meki taas tehtii.

Jouluevankeljumi muksuil oli seuraavan vooros ja hartaan lukijan oli jo ina isompi enkeli. Kuulusteltii viä lissääki enkelte lauluu ryhmält ja söötti enkeli oli seki ”Heinillä härkien” yksinäs syrämmee käyvästi laulanu flikka, joka viä esiinty enne pappii ja piänt iltahartaut. Siin papi puhhees saatii kuul mm. kui erel lauletu laulu sanois o koko Jeesukse elämä kerrottun vaik jokku viaroksuuki se viimittee säkeistö kuulumist joululauluu. Papil siäl saarnastoolis oli fölis polvillas rukkoillu enkeli, joho hän sit sytytti valkeenki merkiks siit, et just enkelit tua meil stää valloo. Rukoilemise merkityksestäkki siin viäl prohtattii ja pappi teki kysymyksii muksuillekki iha mukavasti vaikkei nii vastauksii herunukka, ko taisi enkelit ol viäki nii jännittynneit roolisas.

Kolehtivirre jälkee sit enkelikatras poistu kuki ommaa äitiis taik issääs siin samal miinilläs hakie. Olikai se nii mialuist et kaikki vaa näki hee niin piänin ja sulosin enkelein yhres ja erikseski. Enkelit oli tyäs tehny mallikkaasti ja me muut veisattii viä ”Enkeli Taivaan” ja herkistyttii lopuks kuulee kanttori soinnukast musikkii enkelikirko päätteeks siin huumaavas, vahvas, hyvä kaffee hajus, joka jo tryki aikaa oli kirkkosalis leijunu.

Kaffeet ja mehhuu trahteerattiinki kaikil siin sivul olevas huanees. Kastaminenki oli nii hyvvää just paakattuu nisulonkaa ja piänii nättei enkeleit koristeltuin. Piänte enkeleitte äitit oli vissii ollu etukättee paakaamas ja höösäämäs kaikki reeraa, ninko siin sivust kuuli.

Kiitos taas siit lämmihenkisest iltapuhteest, joka toristi kaikil eppäilijöil, et kyl niit enkeleit sittenki vaa o olemas…ja ny sit hiljennyttää pualestas loppiaisee.

Ulla Leino

5.1.2012 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva