Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lääninrovastin joulutervehdys: Tämä on merkkinä teille

Lapset ymmärtävät tunnusmerkkien päälle. Kotien, koulujen ja seurakuntien joulu rakennetaan kuvien ja koristeiden avulla. Niistä avautuu joulun maailma – niin kristillinen kuin tonttujen täyttämä. Merkkien kautta sekä aikuiset että lapset tunnistavat joulun sanoman.

 

Arkinen maailma tarjoaa toisenlaisia merkkejä. Vuoden pimeimpään aikaan ne hohtavat valaistuina kaupunkien ja kylien liikerakennuksissa. Yhdestä merkistä tietää, mistä voi nostaa rahaa tai saada itselleen hampurilaisen. Postimerkin avulla kirje kulkee toiselle puolelle maailmaa.

Jokapäiväinen elämä pitää sisällään myös vaikuttavia ennusmerkkejä. Erilaisten lukujen ja luokitusten avulla arvioidaan talouselämää tai työllisyyttä. Ilmastonmuutoksessa kahden asteen keskimääräistä lämpenemistä pidetään ratkaisevana rajana, mikäli nykyisen tyyppinen ilmasto halutaan säilyttää.

Kovin monet ennusmerkit tarjoavat uhkaavia kuvia tulevaisuudesta. Osa tunnuskuvista heijastaa sanattoman pelon hengen, joka istutetaan jo varhain sieluumme.

Joulun evankeliumi julistaa rohkeasti oman merkkinsä tähän hiipivän uhan maailmaan. Ensin enkeli rohkaisee paimenia, ettei heidän tarvitse pelätä. Sitten hän lupaa heille suuren ilon: ”Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.”

Taivaallinen merkki ei kaipaa suuria puitteita. Pieni talli ja siellä lepäävä pieni lapsi riittää koko maailman toivoksi. Pienestä tulee suurta, suurinta koko maailmassa. Jeesus-lapsi on elämänmerkki. Hänessä on herkkää voimaa, joka uhmaa kaikkia pelon merkkejä. Jo syntyessään Jeesus nostaa katseemme kohti taivasta.

Kapaloidun lapsen merkki avartuu ylistykseksi: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.”

Iloitkaamme joulun merkistä! Saamme seimessä lepäävän lapsen Jumalan rakkauden merkiksi tänne kuoleman varjon maahan.

Tapio Seppälä, Rauman rovastikunnan lääninrovasti

23.12.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva