Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa: Lipponen antoi kyytiä suurituloisille ja eriarvoisuudelle

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen antoi lauantaina Porissa kyytiä suurituloisimmille sekä suomalaiseen yhteiskuntaan pesiytyneelle eriarvoisuudelle. Hän vaati suurimmille tuloille kireämpää verotusta sekä mm. vahemmistöjen syrjimisen pysäyttämistä. Lipponen puhui lauantai-iltana Porin työväenyhdistyksen 125-vuotisjuhlassa, joka oli samalla Lipposen maakuntakiertueen päätöstapahtuma. Hän tapasi lauantaina kansalaisia myös Raumalla.

 

Porissa hyväntuulisena esiintynyt Paavo Lipponen vaati suurituloisimmalta kansanosalta vahvempaa panosta hyvinvointivaltion
rahoitukseen ja julkisen talouden tasapainottamiseen. Hän huomautti, että korkean verotuksen hyvinvointimalli on paitsi sosiaalisesti oikeudenmukainen myös kansainvälisesti kilpailukykyinen.

 - Malli on syntynyt poliittisen toiminnan pohjalta, joten sitä voidaan yhtälailla huoltaa poliittisella päätöksenteolla, hän sanoi.

Lipponen muistutti myös, että viimeisen 20 vuoden aikana varakkaimman väestönosan käytettävissä olevat tulot ovat kasvaneet yli kymmenkertaisesti suhteessa köyhimmän väestönosan käytettäviin tuloihin.

- Tuloerojen kasvu näkyy periytyvän köyhyyden lisääntymisessä sekä hyvinvointimallin elinvoimaisuutta rapauttavien koulutus- ja terveyserojen kasvuna.

- Suurituloisimpien verotuksen kiristämisellä on vain positiivisia vaikutuksia sekä julkisen talouden tasapainottamiseen että
hyvinvointivaltiomme elinvoimaisuuden vahvistamiseen. Suomen tulevaisuuden kannalta keskeisten veroratkaisujen taakankanto ei voi olla yksinomaan keski- ja pienituloisen palkansaajan tehtävä.

Lipposen mielestä suurituloisimmille on lisättävä veroprogressioon ylimääräinen pykälä.

Porin puheessaan Paavo Lipponen perusteli ryhtymistään presidenttiehdokkaaksi halulla vaikuttaa suomalaisten eriarvoistumisen pysäyttämiseen sekä siihen, että Suomi pysyy ulkopolitiikkaansa avulla kansainvälisenä vaikuttajana.

Suomi on hänen mukaansa pystyttävä pitämään EU:n ytimessä ja sitä kautta laajemmin globaalina vaikuttajana mm. rikkaiden maiden G 20 -ryhmässä.

- Presidenttinä jatkaisin myös Tarja Halosen aloittamia ponnisteluja Suomen saamiseksi YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi, hän totesi.

Lipponen oli huolissaan viime vuosina voimistuneesta suuntauksesta syrjiä vähemmistöjä.

- Suomi on säilytettävä suvaitsevana yhteiskuntana, jossa kaikilla on yhäläiset oikeudet. Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus ovat myös sosialidemokratian syvimpiä periaatteita.

Porin työväenyhdistyksen vuodenvaihteenjuhla keräsi kauppaoppilaitoksen juhlasalin ääriään myöten täyteen. Juhlassa mm. kukitettiin 125-vuotiaan yhdistyksen veteraaneja. Ohjelmaa esittivät Porin työväen soittokunta sekä 1970-luvulta tuttu ohjelmaryhmä Tasa-arvo, joka on koottu uudelleen yhteen. Ryhmä esitti mm. viime vuonna edesmenneen Arvo Salon uudempia tekstejä.

Jukka Vilponiemi

 

7.1.2012 20:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva