Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STX Finland ja VentusVis kehittävät tuulivoimaa Raumalla

STX Finland Oy ja VentusVis Oy allekirjoittivat 20.12. aiesopimuksen yhteistyöstä tuulivoiman kehittämisestä Raumalla. Tavoitteena on hankkia rakennusluvat kolmelle tuulivoimalalle UPM Rauman tehdasalueelle ja yhdelle tuulivoimalalle STX Rauman telakan alueelle. VentusVis Oy kehittää UPM:n maa-alueita tuulivoimatuotantoon sopiviksi ja STX Finland Oy tarjoaa tuulipuiston rakentamis-, käyttö-, huolto- ja elinkaaripalveluja.

 

VentusVis Oy on UPM-Kymmene Oyj:n ja TuuliSaimaa Oy:n yhteisyritys, jonka tarkoituksena on kehittää UPM:n maa-alueita tuulivoimatuotantoon soveltuviksi. STX Finland Oy:n tavoitteena on kehittyä pitkällä tähtäimellä erityisesti offshore-tuulipuistojen kokonaistoimittajaksi. Yhtiö toimii tällä hetkellä myös aktiivisesti onshore-tuulipuistojen parissa. Kansainvälisessä STX konsernissa tuulivoimaloita valmistetaan ja suunnitellaan muun muassa STX Windpowerin yksiköissä Hollannissa. STX Finland tukee konsernin tuulivoimaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
- Näemme tuulivoiman merkittävänä tulevaisuuden kasvualana, jolla voidaan turvata suomalaista työllisyyttä ja jatkaa vahvan meri- ja laiteteknisen osaamisen hyödyntämistä Suomessa. STX Finland pystyy yhdessä kumppaniverkostonsa kanssa toteuttamaan laajatkin hankkeet ja kehittämään yhdessä asiakkaidensa kanssa arktisille alueillemme soveltuvaa teknologiaa, toteaa Per Stenius, SVP Corporate Development, STX Finland Oy.
- Kansainvälisen liiketoimintaympäristön muutos ympäristöystävällisten tuotteiden kysynnän ja tarpeiden kasvun kautta mahdollistaa yhteistyössä päästöttömän sähköenergian kehittämisen sekä alueellisten työpaikkojen synnyttämisen, Stenius jatkaa. UA

21.12.2011 09:37

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva