Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Maakuntakaavasta 30 valitusta – kaikki hylättiin

Ympäristöministeriö vahvisti keskiviikkona Satakunnan maakuntakaavan, mutta vahvistamatta jätettiin kolme keskustojen ulkopuolelle esitettyä vähittäiskaupan suuryksikkömerkintää, Porin Vähärauman ja Riihikedon vähittäiskaupan suuryksiköt ja Rauman Vanha Prisman alueen suuryksikkö.

 

Porin merkinnät jätettiin vahvistamatta puutteellisten selvitysten vuoksi, Rauman sen perusteella, että Raumalla katsotaan olevan edellytykset enintään yhdelle keskustatoimintojen alueen ulkopuolella sijaitsevalle vähittäiskaupan suuryksikölle.

Maakuntakaavassa osoitetaan puolustusvoimien Pohjankankaan ja Säkylänharjun ampuma- ja harjoitusalueiden melualueet. Kaavasta tehtiin 30 valitusta, joista kaksi kolmannesta kohdistui kokonaan tai osittain Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueiden melualueisiin. Kaikki kaavasta tehdyt valitukset hylättiin.

Valitusten hylkäämistä perusteltiin sillä, että maakuntakaavalla ei voida vaikuttaa puolustusvoimien käyttämään kalustoon ja niiden aiheuttamaan meluun, vaan siinä osoitetaan melulle mahdollisesti altistuvat alueet.

Kyseessä on kokonaismaakuntakaava, joka kumoaa maakunnan alueella voimassa olleet seutukaavat.

Maakuntakaavan tavoitteena on kehittää erityisesti Kokemäenjokilaakson nauhataajamaa kaupunkien ja taajamien verkostona. Sen ulkopuolelle jäävän kyläverkoston kehittämistä tuetaan edistämällä olemassa olevien rakenteiden hyödyntämistä, maaseutuelinkeinotoiminnan monipuolistamista sekä ympäristöarvojen säilyttämistä.

Maakuntakaavalla tuetaan Satakunnan matkailun ja virkistyksen kannalta merkittäviä vyöhykkeitä kuten Yyteri-Reposaaren ja Jämin alueita. Kaavassa on huomioitu myös Vanha Rauma sekä Leineperin ja Noormarkun ruukkialueet ja muut maisema- ja kulttuurimatkailun kannalta merkittävät valtakunnallisesti arvokkaat alueet.

Kokemäenjoen suistoalueella on otettu huomioon maankohoamisrannikon erityispiirteet ja tulvariskin vaikutus maankäyttöön. Kaavan sisältyvät myös Selkämeren kansallispuistoon kuuluvat luonnonsuojelualueet.

Vähittäiskaupan suuryksikköjä voi sijoittaa kaikille maakuntakaavassa osoitetuille keskustatoimintojen alueille. Näiden lisäksi ympäristöministeriö vahvisti kahdeksasta keskustatoimintojen alueiden ulkopuolelle sijoittuvasta vähittäiskaupan suuryksikkömerkinnästä viisi merkintää, jotka sijaitsevat Porissa, Raumalla ja Huittisissa.

UA
 30.11.2011 11:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva