Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarit: Näpit irti Satakunnasta

Satakunnan sosialidemokraatit ovat huolissaan valtiovallan suunnitelmista, jotka toteutuessaan heikentäisivät maakunnan asemaa ja itsenäisyyttä. Perjantaina Porissa pitämässään piirikokokouksessa piirijärjestö vaati, että valtiovalta päin vastoin jatkaa Satakunnan kehittämistä yhdessä maakunnan toimijoiden kanssa. Muuten palavat näpit.

 

- Satakunta on Suomen 7. suurin maakunta ja viime vuosina muuttovoittoinen. Maakuntaamme kohdistuu kuitenkin uhkakuvia, jotka heikentäisivät jatkossa maakuntamme toimintamahdollisuuksia ja jopa olemassaoloa. Vaalipiiri- ja maakuntajako, varuskunnat, korkeakoulut ja valtion aluehallinnon mahdollinen heikentyminen ovat lähiaikojen esimerkkejä siitä, missä asioissa meidän satakuntalaisten toimijoiden on syytä olla tarkkana. Jatkossa on oleellista, että pystymme päättämään asioistamme mahdollisimman paljon itse ja että resurssit maakunnan kehittämiselle säilyvät ja niitä vahvistetaan, totesi piirikokous kannanotossaan. 

Satakunta on demarien mielestä valmis ja halukas aitoon vuoropuheluun. Pelkkä seireenien laulu ei maakuntaa tyydytä vaan yhteistyön tulee olla molempia osapuolia hyödyttävää.

Piirikokous kehui kannanotossaan myös SDP:n presidenttiehdokasta Paavo Lipposta, jonka ei tarvitse piilotella puoluetaistaansa ja väriään. Hän ei tarvitse myöskään vitien kirjoittajaa

- Lipposen ei tarvitse olla jotain muuta kuin oma itsensä. Hän on aito kansanmies isolla koolla ja tällä ei tarkoiteta pelkkiä ulkoisia mittoja.  Hän on valtiomies ja pitkäaikainen pääministerimme ja suvereeni ulkopolitiikan osaaja. Paavo Lipponen on paras vaihtoehto maamme seuraavaksi presidentiksi, piirikokous totesi.

Satakunnan sosialidemokraattien piirihallitukseen valittiin vuodeksi 2012 Ari Vaitiniemi Porista, Maria Santikko Porista,  Leena Jokinen-Anttila Ulvilasta, Marika Uimaluoto Merikarvialta, Markku Rauta Harjavallasta,  Kalle Leppikorpi (uusi)  Raumalta, Sirkka Mantere (uusi) Raumalta, Markku Reunanen (uusi) Köyliöstä, Matti Tervakangas (uusi) Siikaisista ja  Pirjo-Riitta Tuomela Nakkilasta.

Puheenjohtajistossa jatkavat (valittu vuosille 2011-12): Harri Lehtonen (pj.) Eurasta, Rainer Lehti (1. vpj.) Rauma ja Diana Bergroth-Lampinen (2.vpj.) Porista.  

Jukka Vilponiemi        

18.11.2011 20:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva