Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Jääkiekon ensi vuoden toukokuussa Helsingissä sekä Tukholmassa pelattavat MM-kisat ovat jo nyt herättäneet jokaisessa suomalaisessa nähtävästi olevan kiekkoanalyytikon. Toki onhan niitäkin joita asia ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta mielipiteessä silti löytyy. Helsingissä pelataan parhaillaan Karjala turnaus, jossa pitäisi jo näyttää, että Kannu pysyy kesän alkaessa Suomessa. Kisoihin on siis aikaa yli puoli vuotta, joten mitä vaan voi sitä ennen tapahtua.

Ehdottomasti se, että Kolmonen sekä Canal Plus hankkivat MM-kisojen tv-oikeudet sekä Antero Mertarannan. Hän on tuonut hommaan julkisuutta ehkä enemmän kuin tarpeeksi. Mainoksissa riittää vaihtelua ja päävalmentaja Jukka Jalonen tekee tiettäväksi, missä nyt mennään. Kenenkään kisapaikka ei ole varma, vaan siitä on taisteltava.

Samaan aikaan pohditaan – ihan tosissaan – montako NHL-pelaajaa voidaan omiin kisoihin ottaa. Tosiasia on nimittäin se, että Suomen voittamat molemmat maailmanmestaruudet (1995 ja 2011) tulivat vähillä Änärimiehillä. Curt Lindströmin joukkueessa ysiviis ei tainnut olla ainuttakaan pelaajaa rapakon takaa! Ja Jalosellakin niitä Slovakiassa oli pakosta vähemmän kuin piti.

Nyt kun kyseessä ovat kotikisat, niin kaikki NHL:ssä pelaavat (Olli Jokinen on kieltäytynyt) 18 suomalaista ovat halukkaita pelaamaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan joukkue on pudonnut NHL:n pudotuspeleistä joko runkosarjan tai viimeistään ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Maalivahteja Suomella riittää. Nyt Jääkiekkoliitto voi lähettää Miikka Kiprusoffille lentolipun Havaijille, koska siellä hän on ennenkin huojunut palmun alla, vaikka kisoihin on pyydetty.

Kyseessä on joukkuepeli, jossa tarvitaan huippuyksilöitä, mutta ei riidankylväjiä. Kaikki kisapassit pitää leimata jo ennen kisojen alkua eli 4. toukokuuta. Siihen mennessä Leijonat pitää olla tikissä, eikä kolmea NHL-pelaajaa enempää pidä odottaa.

Jarmo Liuhala

Kiikarointia kokonaisuudessaan 11. marraskuuta Uudessa Ajassa

 

11.11.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva