Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Isäpäivää fiirataa…

Kuva: Isäpäivää fiirataa…

Kerra vuares iha oikee allaka mukkaa fiirataa Isäpäivää, mut kylkai me sentää värtteerattaa issää jokakikine päivä. Ilma issää joutuu silti nykymailmas moni mukula rekes vettää. Se isä korvike kyl hajetaa sit vaik mist, ko miähemallii tarvitaa. Siit o ny täs hiljakkoi saatu muute just lukkeekki. Tollai eros prukaataa sannoo äiti asemaa paremmaks ja isä kuulemma joutuu kovil saarakses ol fölis mukulais elämäs. No tiär hänt, kunnei ol omakohtast kokemust onneks.

No öksyimpäs taas kavvas meinaamastani. Ny vahetettaa just juttuu rempseempi ilone ote. Ole saanu likeltäkki seurat noit nuaremmapualeisii issii ja niitte vähtei mukulais kans. Siin o monellaist mennoo, ko ne laahaa muksui harrastuksii ja jää sit sin kentä lairal vahtaa pellii taik sit sillaikaa hoitaa pois alt muut menot, ninko kauppa-asjat. Sit kottii taik uimaa, lainastoo ja partioonki o kerriittävä. O siin isäl hommaa ja yhtlail äitiki voorollaas o sammaa plutunasakkii kuskaamas. Kuka kullonki kerkee ja kummal paremmi ny passaa, sillai kai se mennee. Tähä ei voi muut toret, ko et onneks nuaren viä jaksaa ja kuuluuki jaksaa silloko muksut tarttee. Sikko tullee tähä ikkää ni ei millää ilveelläkkää ennää klaarais moist ja tuntuuki tua nykymeno iha hirvittävä ja faartti rajult.!p Kujjei ennemailmas muist tommost juurka ollee?? Yht ny kyytitää viikottai trumputtaa ja toist kiikutettaa ympäri Suamee luistelu merkeis. Ei silti osal muksui muksuist o jo valla omat meininkit ja isält varrotaa vaa stää tukkee siin tavallises arjes, luule..

Isäpäiväkorttei o ja kuulemma innol väsätty ja ny ei sit inaustakkaa isäl niist hiiskut enne pyhhää. Sit vast, ko sakil aamusti isä herätettää laulul ja yhres kitataa kaffeet kööki pöyrä viäres taik isäpappa sänkys, o korti vooro. Mikä yllätys isäl taas kerra, ”mailma parhaal isäl onnee meilt kaikilt”, ja uus hauska rämpsy ain sit viä peräs. Kortti piisais valla hyvi, mut ans ol kuipaljo nua kauppiaat reklameeraa kaikist mahrollisist issää ilahruttavist tilpehööreist. No ne ostaa, jokka tykkää, mut ilmanki o iha hyvä.

Naiste semmosil kotikutsuilki, joil trahteerattii mm. nii ittes hoitotököttei, ko huushollinki reeraa tälläämissee aineit, oli isäpäivälahjaaki framil. Olis voinu ostaa vaik semmose latinki, jos oli viiskyment kluutii ja autohoitoaine ja sit viä se puunaukse jälkeisee ittes putsaamissee oikee freesilt miähelt haiseva pesuainepullo yhres ja samas knipus. Ei mukko isä iloseks siit, et saa ny klanssat piilis ja sit men itte suihkuu korrees pullos oleva vahtoova mönjä vampus. Isä ninko uus tämä jälkee, usko tai älä…

Kummallakkaa meil, ei miähel eikä mul ol ny sit ennää issää elos, mut me muistetaa heit käymäl hauroil kynttylöinemme ja liputettaa tiätty kaikil isil. Just tos funteerasinki muute mitä mahtas präkät pyhäks, ko kahjaa poikkee issää onnittelemas.

Mokkaruurut o mukulai miälee ja muut taitaa enemmä tykät sualasest pualest. Olisko tonnikala-,suppilovahvero-,pinattiprötti mittää?? Vai tälläiskö vaa kraavattuu loht omatekose rusinalimpu pääl ja sihe sit paljo tuaret tillii? Mää luule et molempi parempi ja sit viä jottai kiällettyy makkeet…Soo siin ja yhresolo se kai viktisint o isäpäivänäkki ja hyvät välit isä ja muksui välil. Välit, jokka syntyy elämä eretes pikkuhiljaa ja ne jokkaa takkaa isä tärkeyre vuare jokasen päivän.

Onnellist isäpäivää kaikil teil…

Ulla Leino

11.11.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva