Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tiernapojat uusiin puihin Rakastajat-teatterissa

Kuva: Tiernapojat uusiin puihin Rakastajat-teatterissa

iernapojat-jouluperinne sinkoaa aivan uuteen ulottuvuuteen Juha Siltasen porilaiselle Rakastajat-teatterille kirjoittamassa versiossa. Tonight: Mänkki eli Tiernapojat pinteessä -iloittelu saa ensi-iltansa lauantaina 12. marraskuuta kello 19 Kulttuuritehdas Kehräämössä.

 – Kun Siltanen tekee näytelmän tiernapojista, voi olla varma, että se on aika kaukana alkuperäisestä, ohjaaja Kaisa El Ramly vahvistaa.

Hän paljastaa juonesta sen verran, että tarinassa on firma ja sen toimitusjohtaja, Kai Tanner, ja viestintäjohtaja Irma, Miia Lindström, jotka päättävät järjestää sidosryhmille pikkujoulujuhlat ja hankkia sinne tiernapoikaesityksen.

Esittäjäksi löydetään harrastajateatteri Ahterinäyttämö, josta lavalle nousevat Angelika Meuselin esittämä salaviisas verovirkailija ja autonkuljettaja Jorma Jokisalmi (Kai Tanner). Netin kautta löytyy vielä Mänkki, rakastajien irlantilaisvahvistus Karen Egan. Paljastamatta juonta voi kertoa, että porukka ajautuu pahaan pinteeseen, josta sitten yritetään joten kuten selvitä.

Ohjaaja kuvaa juonta hauskaksi ja jännittäväksi, mutta lisäksi tarinassa ollaan pienen ihmisen asialla, jotta jokainen voisi olla joku vaikka ei olisikaan kukaan merkittävä – median mielestä.

Myös näyttelijöiden mukaan teksti on hillitöntä verbaalitykitystä, mutta silti sanomaakin on:

– Se on puolustuspuhe humanismin, avarakatseisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta, Angelika Meusel tiivistää.
Näytelmässä kuullaan myös paljon musiikkia. Sitä esittävät paitsi näyttelijät myös Sumea-trio, Sanna Grönmark, Niko Huttunen ja Jami Westergård, jotka markkeeraavat näytelmässä myös Itämaan tietäjiä.

Tiernapojat on Rakastajien kauden toiseksi viimeinen ensi-ilta. Kausi päättyy 12. joulukuuta, jolloin on myös yhdistyksen virallinen 20-vuotisjuhlapäivä.

Juhlavuotta ryydittää uusi ilme logoineen, joka näkyy myös Porin Linjojen bussin kyljessä ja toisen sponsorin, Porin Leivän/Sarpin Rakastajat-sydänleivoksissa.

Heli Kokko

4.11.2011 08:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva