Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin seudulle syntymässä yksi vahva elinkeinotoimija

Kuva: Porin seudulle syntymässä yksi vahva elinkeinotoimija

Prizztech Oy, Porin Seudun Kehittämiskeskus Posek ja Yrityspalvelu Enter ovat muodostamassa Porin seudulle yhtä isoa ja vahvaa elinkeinotoimijaa. Prizztech on jo ostanut Posekin osakkeet ja pian viranomaisille tehdään ilmoitus tytäryhtiön sulauttamisesta osaksi emoyhtiötä.

- Posek siis sulautetaan Prizztechiin. Toinen kaista tässä kuviossa on se, että Yrityspalvelu Enterin alkavien yritysten palvelut tullaan liittämään osaksi kokonaisuutta.
- Enteriä hallinnoiva yhdistys, Porin Seudun Yrityspalveluyhdistys ry, jatkaa edelleen yrittäjyyden edistämisen tiellä ja sen hallitus toimii Prizztechissä alkavien yritysten toimintaa ohjaavana ryhmänä, Prizztechin toimitusjohtaja Risto Liljeroos selvittää.
Erilaiset viranomaiskäsittelyt vievät sen verran aikaa, että uusi elinkeinotoimija aloittaa virallisesti aikaisintaan huhtikuun alussa 2012.
Myös Prizztechin omistussuhteissa tapahtuu muutoksia ja siitä on tarkoitus tämän vuoden loppuun mennessä tulla kokonaan kuntien omistama. Tavoitteena on, että omistus on mahdollisimman hyvin koko maakunnan kattava.

Porin kaupungin asettama työryhmä esitti elinkeinotoimijoiden yhdistämistä viime keväänä. Sen jälkeen prosessi on Risto Liljeroosin mukaan edennyt hyvässä yhteishengessä, eikä kielteisiä kannanottoja ole esitetty miltään taholta.
- Tottakai tähän liittyy jonkin verran maantieteellisiä kysymyksiä, ja eri alueet haluavat tietää, miten yhdistyminen vaikuttaa heidän palveluihinsa. Prizztech toimii koko maakunnassa, Enter Porin seudulla, Raumalla ja Eurajoella ja Posek Porin seudulla. Uuden ison toimijan haasteena onkin säilyttää tähän mennessä saavutettu luottamus tasapuolisiin palveluihin.
- Prizztech on lisäksi tehnyt tiivistä yhteistyötä Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen kanssa, eikä tämä yhdistyminen tai mahdolliset kuntaliitoksetkaan vaaranna sitä mitenkään.

Ison elinkeinotoimijan perustamisessa toteutuu asiakkaan näkökulmasta aito yhden luukun periaate. Jo tällä hetkellä Prizztech, Posek ja Enter toimivat saman katon alla Porin Puuvillassa, mutta yksi yhtiö pystyy vielä entistä tehokkaammin pyörittämään koko yrittäjille tarjottavaa palvelupalettia.
- Toivon, että yritysten yhteydenottokynnys madaltuu, kun palvelutarjonta selkeytyy. Ja me puolestamme pystymme entistä tehokkaammin käyttämään työntekijöiden osaamista ja verkostoja yritysten palvelemiseksi. Olemme jo vahvistaneet puhelinpalveluamme. Tulemme myös ottamaan yhteyttä pieniin yrityksiin saadaksemme selville minkälaisia palveluja ne tarvitsevat ja samalla kerromme, mitä meillä on tarjolla.
- Alueiden kilpailu kasvaa ja tällä pelikentällä isolla toimijalla on enemmän mandaattia saada maakuntaan ulkopuolista rahaa. Meidän näkökulmastamme kunta-, maakunta- tai seutukuntarajat eivät merkitse mitään, sillä tällä alueella asutaan ja yritetään aina. Meidän tehtävämme on tukea ja kehittää koko seutukunnan yritysten toimintamahdollisuuksia ja kilpailukykyä parhaamme mukaan, Liljeroos kiteyttää ja jatkaa:
- Uskallan väittää, että Prizztech on Suomen tunnetuin ja jatkossa myös suurin maakunnallinen elinkeinoelämän kehittämisyhtiö. Meillä on hyvä imago ja maine niin ministeriössä kuin alan viranomaistenkin keskuudessa.
- Tässä yhdistymisasiassa meillä on edelläkävijän rooli ja ministeriössäkin seurataan prosessia tarkkaan. Mielestäni olemme juuri sopivaan aikaan liikkeellä varmistamassa, että meillä on entistä paremmat mahdollisuudet kohdata elinkeinoelämän tulevaisuuden haasteet, joita on nykyisessä maailmantilanteessa vaikea edes ennustaa.

Elinkeinopalvelujen yhdistäminen ei aiheuta työpaikkojen vähentymistä, vaan työtehtävien monipuolistumista ja laajenemista.
- Meidän työpaikoistamme on aina osa määräaikaisiin projekteihin liittyviä. Projektit päättyvät aikanaan, mutta vakinaiset työpaikat eivät vähene.
- Olemme lisäksi aloittaneet mittavan Työsuojelurahaston rahoittaman henkilöstön kehittämisohjelman, jolla muutos voidaan toteuttaa hallitusti. Työilmapiirimme on aina ollut hyvällä tasolla ja haluamme pitää siitä kiinni, Liljeroos korostaa.

Maarit Kautto

21.10.2011 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva