Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin jäähalliin saneeraus venynee vuosien päähän

Isonmäen vanhaan jäähalliin Porissa esitetään mittavaa saneerausta, koska kokonaan uuden hallin rakentaminen ei ole realismia. Sen sijaan realismia on se, että nyt esitetty laajennus- ja peruskorjaushankekin venynee vuosien päähän.

 

Porin jäähallin tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää Isonmäen jäähalliin noin 11,5 miljoonaa euroa maksavaa saneerausta ja laajennusta.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen asettama työryhmä julkisti keskiviikkona raporttinsa, jossa esitettiin kolmea vaihtoehtoa. Laajennuksen ja saneerauksen vaihtoehdot ovat kevyempi saneeraus sekä kokonaan uuden jäähallin rakentaminen.

Työryhmä esittää, että laajennusta varten varataan suunnittelurahaa jo ensi vuodeksi, ja hanke toteutettaisiin vuosina 2013-15.
Raportin vastaanottanut Kari Hannus epäili ehdotetun aikataulun toteutumista, sillä Porilla on takana suuri uimahalli-investointi ja edessä kaupunginsairaalan laaja peruskorjaus.

- Todennäköistä on, ettei hanketta edes käsitellä kaupungin ensi vuoden budjetin yhteydessä, Hannus sanoi tulkiten poliitikkojen näkemyksiä.

Kokonaan uuden jäähallin rakentaminen maksaisi 25-28 miljoonaa euroa, mutta työryhmä sulki sen vaihtoehdon pois omasta työstään, koska sen mukaan ei sen enempää Poriin kuin muillekaan liigapaikkakunnille ole enää realistista rakentaa pelkkää jäähallia, vaan se edellyttäisi monitoimisempaa käyttöä.

Esillä olleen suppeamman saneerauksen kustannukset olisivat hieman yli 9 miljoonaa euroa, eikä se sisältäisi laajennusosaa.

Nyt esitetyssä vaihtoehdossa jäähallin lentokentän puoleiseen päähän rakennettaisiin 3-kerroksinen laajennusosa, johon tulisivat uudet pukutilat, ravintola ja yleisötiloja. Lisäksi seisomakatsomon taakse rakennettaisiin aulatiloja. Nykyinen katsomo säilyisi ennallaan.

Työryhmän puheenjohtajan, Porin vapaa-aikaviraston päällikön Kimmo Rinteen mukaan Isonmäen jäähallille on joka tapauksessa tehtävä lähivuosina jotakin. Pelkästään hallin 80-luvulla rakennettu vesikatto alkaa olla tiensä päässä.

Myös Porin Ässien toimitusjohtajan Jukka Hirsimäen mukaan halli vaatii uudistusta. Se on Ässien strategiassa ykkösasia. Seura pystyy kuitenkin rahoittamaan vain osan hankkeesta.

Jukka Vilponiemi

19.10.2011 16:07

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva