Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aluesairaalalla iso rooli Rauman talousarviossa

Rauman kaupungin virkamiesjohdon talousarvioesitys noudattelee pitkälti hallintokuntien esityksiä. Punakynää ei ole juuri käytetty, mutta menopuolelle on lisätty esimerkiksi sopimuksen suuruiset palkkamenojen lisäykset.

 

Ensi vuoden suurin panostus kohdistuu Rauman aluesairaalan liittämiseen kaupungin organisaatioon. Yli16 miljoonan käyttömenojen siirtämisen lisäksi kaupunginjohdon esitykseen on lisätty määräraha mahdollisen uuden sairaalan rakentamisen selvittämiseen.

Kaupunginjohtaja Arno Miettinen kuvaa siirtymistä isoksi projektiksi, joka mittasuhteissaan ajaa vähintään Lapin kuntaliitoksen rinnalle. Kuntaliitoksen tapaan hän ei odota, että toiminnot loksahtaisivat jo ensi vuonna paikoilleen. Myöskään tarkat kustannukset eivät ole tiedossa, ennen kuin käyttökokemusten jälkeen.

Investointitaso pysyy edelleen korkealla tasolla, eli 15,6 miljoonassa eurossa, lisäksi tulevat kuluvalta vuodelta jääneet määrärahat.

Toimintakulut kasvavat poikkeuksellisen paljon. Niitä voisi verrata hyvien vuosien kasvulukemiin, mutta 6,6 prosentin kasvu johtuu pääasiassa Lapin kuntaliitoksen porkkanarahatulojen kasvusta, realistisesta palkankorotusten budjetoinnista ja hallintokuntien noin kolmen prosentin menokasvusta.

Rauman kaupungin viimeisen talousarvioesityksensä esitellyt, kaupunginjohtaja Arno Miettinen pitää kaupungin kilpailukykyvalttina sitä, että Rauma voi jatkaa edelleen nykyisillä veroprosenteilla ja noin 30 miljoonan euron puskuri turvaa veroprosentin säilymisen nykyisellään vuosia.

- Jos alijäämä pysyy nyt arvioidulla tasolla, tuloveroprosentti voidaan pitää nykyisellään vuosia, ainakin kaksi, Miettinen visioi.

Erityisen kiitoksen kaupunginjohtaja antoi hallintokunnille, jotka ovat pysyneet raamissa. Kiitosta hän suitsutti myös siitä, että hallintokunnissa on ymmärretty kokonaisuus ja se, että sosiaali- ja terveystoimeen pitää nyt panostaa enemmän muiden kustannuksellakin.

Palvelujen Miettinen kuitenkin vakuuttaa säilyvän nykytasolla, mutta talousarvioesitys painuu 4,3 miljoonaa euroa miinukselle. Velkamäärä jatkaa edelleen laskusuunnassa. Ensi vuoden jälkeen velkaa on suunnitelman mukaan 20 euroa asukasta kohti.

Jouko Veijonaho

14.10.2011 13:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva