Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Olkiluoto 3 -laitosyksikön valmistuminen voi viivästyä edelleen

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön rakennustyöt ovat edenneet useilla osa-alueilla. Laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortion toimittaman edistymistiedon perusteella

 

Teollisuuden Voima Oyj arvioi Olkiluoto 3 -laitosyksikön valmistumisen voivan viivästyä vuoteen 2014. Alunperin laitos piti olla käyttövalmis jo kaksi vuotta sitten.
TVO:n arvion mukaan laitoksen käyttöönottaminen voi viivästyä viimeisen arvion, 2013 loppupuolen sijasta vuoden 2014 puolelle.Syynä on automaatiosuunnitelmien viivästyminen. Suunnitelmia tehdään Saksassa, mutta automaatiosuunnitelmia ei päästä testaamaan, eikä opiskelemaan laitoksella.
Areva puolestaan kiistää väitteet uudesta viivästymisestä.
Viivästyminen aiheuttaisi ehkä aikataulua suuremman ongelma laitostoimittajan luotettavuuteen, mutta myös taloudellisiin vaikutuksiin, kun TVO ei voi aloittaa sähkön toimittamista valtakunnan verkkoon suunnitellusti.
Avaimet käteen -toimittaja on vastuussa aikataulusta ja TVO on pyytänyt laitostoimittajaa tarkentamaan kokonaisaikataulun ja ajankohdan, jolloin laitosyksikkö valmistuu säännölliseen sähköntuotantoon.
– Laitostoimittaja on ilmoittanut lisäviiveestä laitoksen automaatiojärjestelmien suunnittelussa, millä on merkittävä vaikutus kokonaisaikatauluun. Tämän lisäksi reaktorilaitoksen putkistojen ja sähköjärjestelmien asennustyöt ovat vieneet aiemmin ennakoitua pidemmän ajan, ja näiden viiveet vaikuttavat käyttöönottovaiheen aloittamiseen. Laitosyksikön valmistuminen säännölliseen sähköntuotantoon voi siis siirtyä vuoteen 2014, kertoo OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen.
TVO on tilannut laitosyksikön kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella, ja edellyttää laitostoimittajalta kokonaisaikataulun päivittämistä ja uutta arviota valmistumispäivästä.
– Laitostoimittaja on vastuussa projektin aikataulusta. Jatkamme laitostoimittajan tukemista projektin mahdollisimman nopean valmistumisen takaamiseksi tinkimättä kuitenkaan turvallisuus- ja laatuvaatimuksista. Laitosyksiköstä tulee turvallinen ja edistyksellinen, Silvennoinen korostaa. UA

12.10.2011 15:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva